Ορθιος ο Παναθηναϊκός στην Opap Arena (0-0), παρέμεινε στην κορυφή

Ορθιος ο Παναθηναϊκός στην Opap Arena (0-0), παρέμεινε στην κορυφή

Ο Παναθηναϊκός «τσίμπησε» βαθμό στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια (0-0) και διατηρήθηκε στην κορυφή σε ένα ντέρμπι που σημαδεύτηκε από την κακή διαιτησία του Μαυροβούνιου Νίκολα Νταμπάνοβιτς.

Το αθηναϊκό ντέρμπι ήταν κλειστό και οι γηπεδούχοι άρχισαν να πιέζουν μετά τα πρώτα 20 λεπτά. Στο 26’ ο Γκατσίνοβιτς και στο 29’ ο Αμραμπατ δεν βρήκαν στόχο. Ο Μαροκινός στο 32’ ανέτρεψε τον Χουάνκαρ και οι πράσινοι ζήτησαν από τον διαιτητή να του δείξει κίτρινη κάρτα που θα ήταν η δεύτερη και θα τον έστελνε στα αποδυτήρια. Τελικά ο Αμραμπατ δεν αποβλήθηκε. Tο ίδιο έγινε και στο 43’ όταν έπιασε την μπάλα με το χέρι.

Η Ενωση έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο σκορ στο 42’ όταν ο Ρότα βρέθηκε τετ α τετ με τον Μπρινιόλι, αλλά ήταν άστοχος.

«Αλλοίωση»

Στο ημίχρονο η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι «η διαιτησία του Νταμπάνοβιτς, ο οποίος ορίστηκε να διευθύνει τον αγώνα ΑΕΚ – Παναθηναϊκός, παρά την ομόφωνη απόφαση της Super League για ορισμό διαιτητών κατηγορίας Elite στους αγώνες μεταξύ των Big 4, όχι μόνο προκαλεί αλλά αλλοιώνει ήδη από την 1η αγωνιστική τη διαδικασία των play offs.

Πέραν της γενικότερης εύνοιας του προς την ΑΕΚ, χαρακτηριστικότερες φάσεις είναι οι εξής:

Στο 32’ σε φάουλ του Άμραμπατ στον Χουάνκαρ, ναι μεν καταλογίζεται η παράβαση, όμως δεν δίνεται η 2η κίτρινη.

Στο 35’ χέρι του Χατζησαφί στην περιοχή δεν δίνεται πέναλτι και δεν καλείται ο διαιτητής καν από το VAR.

Στο 43’ σε χέρι του Άμραμπατ σε προσπάθεια να κόψει βολέ του Μπρινιόλι, καταλογίζεται η παράβαση, δεν δίνεται πάλι η 2η κίτρινη».

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ο Παναθηναϊκός έχασε τριπλή ευκαιρία με τους Μαντσίνι, Ιωαννίδη και Τσέριν, ενώ στο 47’ και στο 48’ η ΑΕΚ βρέθηκε κοντά στο γκολ με τον Γιόνσον.

Στο 52’ ο Ιωαννίδης βρέθηκε σε θέση βολής, ωστόσο τον σταμάτησε ο Μήτογλου, ενώ στο 91’ ο Αθανασιάδης απέκρουσε το σουτ του Παλάσιος.

Στο 100’ δόθηκε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ για μαρκάρισμα του Παλάσιος στον Αραούχο, αλλά με παρέμβαση του VAR δόθηκε επιθετικό φάουλ.

Ο Νίκολα Νταμπάνοβιτς (Μαυροβούνιο) στο 98’ απέβαλε τον Τσοκάι, ενώ έδειξε κίτρινη κάρτα στους Αμραμπατ, Αραούχο, Κουρμπέλη, Πέρεθ και Μπρινιόλι.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Ρότα (70’ Σιντιμπέ), Μουκουντί (81’ Τζαβέλλας), Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον (70’ Μάνταλος), Άμραμπατ (46’ Τσούμπερ), Γκατσίνοβιτς (70’ Ελίασον), Πινέδα, Αραούχο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Πέρεθ, Κουρμπέλης (87’ Τσοκάι), Τσέριν (65’ Μπερνάρ), Μαντσίνι (65’ Κλεϊνσχέισλερ), Παλάσιος, Ιωαννίδης (80’ Βέρμπιτς).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter