Θρύψαλα η «γαλάζια» προπαγάνδα

Θρύψαλα η «γαλάζια» προπαγάνδα

Τα ψέματα κατέπεσαν με γδούπο. Στη θέση της επίκουρης καθηγήτριας, και μάλιστα ομόφωνα, εκλέχτηκε η Μπέττυ Μπαζιάνα, σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα.

Η θέση προκηρύχθηκε από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στις 2 Αυγούστου 2019. Ολα επί κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη. Τι λένε πλέον όσοι διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους ότι επί ΣΥΡΙΖΑ έγινε φωτογραφικός διορισμός της επειδή ήταν σύντροφος του πρωθυπουργού; Τι κι αν από το 2002 συνεργάζεται με το Μετσόβιο Πολυτεχνείο, δίδαξε στα Πανεπιστήμια Μακεδονίας, Θεσσαλίας, Πειραιά ενώ είναι επισκέπτρια καθηγήτρια σε πανεπιστήμιο του Πεκίνου; Αλλά, όπως είναι γνωστό, «μην αφήσεις την αλήθεια να σου χαλάσει μια καλή ιστορία».

D-5 plus

Αυξάνονται και πληθύνονται αλλά και αναβαθμίζονται οι D-5, η περίφημη ομάδα των υφυπουργών που συναντιούνται κάθε δεκαπέντε μέρες. Την ύπαρξη της ομάδας σάς αποκάλυψε ο Doctor, με θερμή παράκληση εκ μέρους τους «να μην πούμε ονόματα» – λογικό, διότι οι υπουργοί τους θα ένιωθαν μια κάποια ανασφάλεια… Εσχάτως πάντως οι D-5 προσεγγίστηκαν από έναν υπουργό. Στην παρέα τους προστέθηκε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης.

Απουσίες

Ειδήμων περί τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ μου επισήμανε ότι στην εκδήλωση της Προοδευτικής Συμμαχίας (ουσιαστικά των προερχομένων από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ) στο Κάραβελ την περασμένη Δευτέρα υπήρξαν ηχηρές απουσίες. «Το είδες ότι δεν έδωσε το παρών ούτε ένα στέλεχος των 53;» με ρώτησε. Και συμπλήρωσε με νόημα: «Αυτό τι σημαίνει, αν δεν είναι (που είναι) μήνυμα στην ηγεσία;».

Παρουσίες

Άλλοι ήταν απόντες και άλλοι παρόντες στο Κάραβελ. Μάλιστα ο Νίκος Παππάς έφτασε ασθμαίνων διότι πριν από τη συγκέντρωση της Προοδευτικής Συμμαχίας είχε πάει στην εκδήλωση του Πράττω του Νίκου Κοτζιά, στην οποία ήταν από τους κεντρικούς ομιλητές. Άμα θέλεις, μπορείς.

Green Deal

Μια… ωραία ατμόσφαιρα είχαν διαμορφώσει οι συντηρητικές δυνάμεις στην παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας από την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Τους τη χάλασαν εκπρόσωποι αριστερών σχημάτων, ενώ ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Λευτέρης Νικολάου-Αλαβάνος ξετίναξε τις πράσινες επενδύσεις δείχνοντας ότι η κλιματική αλλαγή χρησιμοποιείται για green deals με επιχειρηματικούς κολοσσούς και ομίλους ενέργειας…

Δώρο ζωής

Διαφορετική σε σχέση με ό,τι μας έχει συνηθίσει εδώ και χρόνια –αν και βαθιά πολιτική– θα είναι η παρέμβαση του πρώην υπουργού και στελέχους της ΛΑΕ Δημήτρη Στρατούλη το βράδυ της Τετάρτης (18/12/2019) στον κινηματογράφο Τριανόν. Θα παρουσιάσει το βιβλίο του «Οταν γεννιέσαι τρεις φορές, δωρεά οργάνων = δώρο ζωής» (Εκδόσεις Τόπος)… Οπως λέει ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, η δωρεά οργάνων και ιστών αποτελεί «την ύψιστη μορφή εθελοντικής προσφοράς και αλτρουισμού, καθώς και τη βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της μεταμόσχευσης».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter