Oscar 2017: Η Αλιντουστί δεν θα παραστεί στην τελετή λόγω Τραμπ!

Oscar 2017: Η Αλιντουστί δεν θα παραστεί στην τελετή λόγω Τραμπ!

«Η απαγόρευση χορήγησης άδειας εισόδου (βίζας) που αποφάσισε ο Τραμπ για τους Ιρανούς είναι ρατσιστική», έγραψε στο Twitter η Ταρανέ Αλιντουστί.

Η ιρανή ηθοποιός Ταρανέ Αλιντουστί, που πρωταγωνιστεί μαζί με τον Σαχάμπ Χοσεϊνί στην ταινία «Ο εμποράκος» (“Le client” – “The salesman”), υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα συμμετάσχει στην τελετή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το «ρατσιστικό» σχέδιο διατάγματος του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ κατά των μουσουλμάνων μεταναστών.

«Η απαγόρευση χορήγησης άδειας εισόδου (βίζας) που αποφάσισε ο Τραμπ για τους Ιρανούς είναι ρατσιστική. Είτε εφαρμοστεί είτε όχι σε ένα πολιτιστικό γεγονός, δεν θα παραστώ στην τελετή απονομής των βραβείων της Ακαδημίας Τεχνών και Επιστήμης του Κινηματογράφου για το 2017 σε ένδειξη διαμαρτυρίας», έγραψε η 33χρονη ηθοποιός στον λογαριασμό της στο Twitter.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκίνησε μια επίθεση κατά της μετανάστευσης και αναμένεται να αναστείλει προσεχώς την είσοδο στις Ηνωμένες Πολιτείες των πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών, μεταξύ των οποίων του Ιράν, για περίοδο ενός μήνα.

Ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου υπερασπίστηκε αυτά τα μέτρα λέγοντας την Τετάρτη (χθες) στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC πως πρέπει να υπάρξει δράση «σε έναν κόσμο οργισμένο» που έχει μετατραπεί σε «πλήρες χάος».

«Δεν είναι μια απαγόρευση κατά των μουσουλμάνων αλλά αφορά τις χώρες που έχουν πολλή τρομοκρατία», υποστήριξε ο πολυεκατομμυριούχος.

Η ταινία «Ο εμποράκος», του ιρανού σκηνοθέτη Ασγκάρ Φαραντί, είναι υποψήφια στην κατηγορία «Καλύτερη ξενόγλωσση ταινία» των Όσκαρ, που θα απονεμηθούν στις 26 Φεβρουαρίου.

Ο Φαραντί έχει ήδη λάβει βραβείο Όσκαρ το 2012 σε αυτή την κατηγορία για την ταινία του «Ένας χωρισμός».

https://twitter.com/t_alidoosti/status/824578972637954048

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter