Oscars 2023 στο Docville την Κυριακή με το Documento

Oscars 2023 στο Docville την Κυριακή με το Documento

Σε λίγες ώρες σύσσωμη η κινηματογραφική βιομηχανία θα περπατήσει στο λαμπερό κόκκινο χαλί του Dolby Theatre. Ο Κωνσταντίνος Καΐμάκης χαρτογραφεί τις φετινές υποψηφιότητες: ρεκόρ, εκπλήξεις, αδικαιολόγητες απουσίες και ανατροπές.

Αντιπολεμικό έπος για βραβεία. Ο Θανάσης Καραμπάτσος ανατρέχει στο αντιπολεμικό αριστούργημα του Εριχ Μαρία Ρεμάρκ «Ουδέν νεώτερον από το Δυτικό Μέτωπο» (Im Westen nichts neues), το βιβλίο πάνω στο οποίο βασίστηκε η ομώνυμη ταινία του Netflix, που διεκδικεί εννέα όσκαρ. Δύο ιστορικοί, η Βασιλική Λάζου και ο Ιάσωνας Χανδρινός, εξηγούν γιατί συγκίνησε το κοινό αλλά και την Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου η υπερπαραγωγή για τον Μεγάλο Πόλεμο.

«Σκεφτόμουν για μέρες το «Tar». H ηθοποιός Κάτια Γκουλιώνη  γράφει για την πιο αμφιλεγόμενη ταινία των φετινών όσκαρ, όπου πρωταγωνιστεί η (φαβορί) Κέιτ Μπλάνσετ στο ρόλο μιας διάσημης μαέστρου κλασικής μουσικής .

Εθνικό Αρχαιολογικό: Κλειστές αίθουσες χωρίς αρχαιοφύλακες στο κορυφαίο μουσείο της χώρας. Την ώρα που το ΥΠΠΟΑ διαφημίζει επέκταση και νέα αρχιτεκτονικά σχέδια, δεν έχει λύσει βασικά προβλήματα όπως η φύλαξη των αιθουσών. Γράφει η Αφροδίτη Ερμίδη.

«Η αλητεία μπορεί να είναι σοβαρή υπόθεση». Με αφορμή τον δίσκο «Σ’ ευχαριστώ Λουκιανέ», η κόρη του, Μαρία Κηλαηδόνη και ο τραγουδοποιός Μανώλης Φάμελλος, μιλάνε στον Αντώνη Μποσκοΐτη για τον «δικό» τους Λουκιανό.

Ο δικός μας Λάκης Παπαστάθης. Η Κατερίνα Ευαγγελάκου και ο Ηλίας Γιαννακάκης γράφουν για τον σκηνοθέτη, δημιουργό και δάσκαλο Λάκη Παπαστάθη που έφυγε από τη ζωή πριν από λίγες ημέρες.

 «Εχω σημάδια στα πόδια από τα πιάτα που σπάγανε στα μαγαζιά». Ο  λαϊκός τραγουδιστής Μανώλης Τοπάλης διηγείται στην Έμυ Ντούρου την πορεία του στη νύχτα, περιγράφει τους κώδικες των λαΐκών μαγαζιών και μιλάει για τον Μπάμπη Μπακάλη, τον Άκη Πάνου και τον ήχο της Ομόνοιας

Ήρωες με λερωμένα χέρια. Η Ηλέκτρα Ζαργάνη είδε την παράσταση «Γκιακ», μια ιστορία αίματος και τιμής.

Ο Ροβινσώνας Κρούσος και ο δυτικός πολιτισμός. Η Έμυ Ντούρου γράφει για το πολυδιασμένο μυθιστόρημα που κυκλοφορεί ξανά στα ελληνικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter