ΟΣΦΕ: Η κυβέρνηση μας «ανταμείβει» με την περιθωριοποίησή μας

ΟΣΦΕ: Η κυβέρνηση μας «ανταμείβει» με την περιθωριοποίησή μας

Την έκπληξη και τη δυσαρέσκειά της εξέφρασε μέσω ανακοίνωσής της η Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος, όσον αφορά το ασυμβίβαστο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου Φαρμακευτικών Συλλόγων και του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου.

«Είναι αδιανόητο να επεξεργάζεται η πολιτεία νομοθετικές παρεμβάσεις που είναι ικανές να επιφέρουν δυσλειτουργίες σε αρκετούς συνεταιρισμούς της χώρας, χωρίς να συζητήσει με τα ενδιαφερόμενα μέρη ποιο είναι το πρόβλημα που επιδιώκει να επιλύσει με νόμο, και χωρίς να ενδιαφερθεί να μάθει αν από τις παρεμβάσεις που σκέπτεται προκύπτουν δυσλειτουργίες», σημειώνεται στην ανακοίνωση, με την ΟΣΦΕ να επισημαίνει ότι η κυβέρνηση αντί να αναγνωρίσει τη συνεισφορά και την προσπάθεια των Φαρμακοποιών εν μέσω πανδημίας, τους περιθωριοποιεί.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

«Έκπληξη και δυσαρέσκεια μας προκαλεί αυτή η αιφνιδιαστική ρύθμιση, που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο χωρίς να προηγηθεί διαβούλευση με την ΟΣΦΕ.

Οι ΣΥ.ΦΑ. έχουν αποδείξει καθ’ όλη την ιστορική τους διαδρομή ότι λειτουργούν ικανοποιητικά εδώ και πολλές δεκαετίες και η νομοθετική κίνηση αυτή προσβάλλει τη λειτουργία των Συνεταιρισμών και περιθωριοποιεί τις απόψεις τους, όπως αυτές δύνανται να εκφρασθούν μέσα από το συλλογικό τους όργανο, την ΟΣΦΕ.

Είναι αδιανόητο να επεξεργάζεται η πολιτεία νομοθετικές παρεμβάσεις που είναι ικανές να επιφέρουν δυσλειτουργίες σε αρκετούς συνεταιρισμούς της χώρας, χωρίς να συζητήσει με τα ενδιαφερόμενα μέρη ποιο είναι το πρόβλημα που επιδιώκει να επιλύσει με νόμο, και χωρίς να ενδιαφερθεί να μάθει αν από τις παρεμβάσεις που σκέπτεται προκύπτουν δυσλειτουργίες.

Σήμερα η ΟΣΦΕ εκπροσωπεί περισσότερο από το 40% της αγοράς, γεγονός που την καθιστά σημαντικό βραχίονα του εφοδιασμού των φαρμακείων ολόκληρης της χώρας.

Εν μέσω COVID-19, οι συνεταιρισμοί ανά την Ελλάδα στήριξαν απόλυτα την πολιτεία, αναλαμβάνοντας τη διανομή των εμβολίων αλλά και των self tests αφιλοκερδώς, αποδεικνύοντας το σημαντικό τους ρόλο στη διαχείριση της πανδημίας.

Η κυβέρνηση, αντί να αναγνωρίσει την προσπάθειά μας, μας “ανταμείβει” με την περιθωριοποίησή μας»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter