Όσκαρ Γκαρσία: Ο Βαλβέρδε ένας από τους λόγους που ήρθα στον Ολυμπιακό

Όσκαρ Γκαρσία: Ο Βαλβέρδε ένας από τους λόγους που ήρθα στον Ολυμπιακό

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε υπήρξε ο καθοριστικός παράγοντας για να έρθει ο Όσκαρ Γκαρθία στον Ολυμπιακό. Αυτό τόνισε στις δηλώσεις του στη NOVA ο νέος τεχνικός των «ερυθρολεύκων», ο οποίος ανέφερε ακόμη πως θέλει μειωμένο ρόστερ και ως εκ τούτου δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη μεταγραφική ενίσχυση, παρά μόνο αν αποχωρήσει παίκτης από την ομάδα και κριθεί αναγκαία η αντικατάστασή του.

Αρχικά αναφέρθηκε στις πρώτες εντυπώσεις του από την Ελλάδα: «Ακόμη δεν έχω δει τίποτα και δεν πιστεύω πως θα δω. Δουλεύω πολύ και περνώ το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στο προπονητικό κέντρο. Αργότερα ίσως βρω την ευκαιρία».

Και στη συνέχεια, μιλώντας για τις εγκαταστάσεις της ομάδας, είπε: «Είναι ένα κορυφαίο προπονητικό κέντρο, έχει όλες τις ανέσεις και διαθέτει προσωπικό καταρτισμένο, που είναι πρόθυμο να μας βοηθήσει και να μας παρέχει ό,τι χρειαζόμαστε για τη δουλειά μας».

Στο σημείο αυτό ρωτήθηκε για τον Ερνέστο Βαλβέρδε και απάντησε: «Δεν άκουσα ούτε μια αρνητική λέξη από εκείνον και ήταν ένας από τους λόγους που με έπεισαν να δεχτώ την πρόταση του Ολυμπιακού κι όχι κάποιες άλλες που είχα στα χέρια μου». Για τις επιρροές του από την Μπαρτσελόνα απάντησε: «Είναι γνωστή η φιλοσοφία της Μπαρτσελόνα. Όλες οι ομάδες της παίζουν με τον ίδιο τρόπο, από τις πιο μικρές ηλικίες μέχρι την πρώτη ομάδα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί έτσι η ομάδα παίρνει παίκτες από την Ακαδημία που είναι έτοιμοι να ενταχθούν».

Σχετικά με την αξιοποίηση των νεαρών παικτών του Ολυμπιακού σχολίασε: «Οπωσδήποτε θα παρακολουθώ τι γίνεται στην Ακαδημία και με τα παιδιά που είχαν την τύχη να ανδρωθούν μέσα στον Ολυμπιακό. Χρειάζεται χρόνος. Να ξέρουν τα παιδιά αυτά πως θα έχουν τις ευκαιρίες τους».

Ρωτήθηκε ακόμη για τη συνεργασία του με παίκτες όπως ο Ζιοβάνι και ο Ριβάλντο: «Ήταν ποδοσφαιριστές τεράστιας αξίας. Εκείνη την εποχή τα πράγματα ήταν λίγο διαφορετικά, υπήρχαν λίγες θέσεις ξένων. Το ίδιο ισχύει και για τον Ερίκ Αμπιντάλ, ο οποίος με καλωσόρισε στην ομάδα. Πολλοί παίκτες έχουν παίξει σε Ολυμπιακό και Μπαρτσελόνα, κάτι που δείχνει πως και ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα».

Στο σημείο αυτό ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε για την αξιολόγηση του ρόστερ: «Θα χρειαστεί λίγος χρόνος. Έχω την ατυχία να έρχομαι μέσα στη σεζόν κι όχι πριν την έναρξη, όπου υπάρχει περισσότερος χρόνος. Θα πρέπει να προσαρμοστώ, να τους γνωρίσω όσο καλύτερα γίνεται. Δεν μου αρέσει να έχω ένα πολύ μεγάλο ρόστερ. Προτιμώ ένα πιο μικρό δυναμικό. Θα πρέπει να φύγουν κάποιοι. Αν φύγουν κάποιοι, θα συζητήσουμε. Αυτό δεν σημαίνει πως αποκλείεται οτιδήποτε. Θα πρέπει να εκτιμήσουμε την κατάσταση. Η βασική ιδέα όμως είναι ότι θα πρέπει να φύγει κάποιος, για να έρθει κάποιος άλλος».

Ο Γκαρθία ρωτήθηκε και για το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος: «Ήξερα κάποια πράγματα για το πρωτάθλημα. Ο Ολυμπιακός είχε μεγάλη διαφορά τα προηγούμενα χρόνια, αλλά φέτος είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα και το πρωτάθλημα είναι πιο ανταγωνιστικό. Γι’ αυτό βρίσκομαι κι εγώ εδώ. Αν ήταν αλλιώς, προφανώς δεν θα ήμουν εδώ. Θέλω να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και να παίξουμε όμορφο ποδόσφαιρο για τους φιλάθλους». Για το σύστημα που προτιμά τόνισε: «Το αγαπημένο μου είναι το 4-3-3, αλλά θα το προσαρμόζουμε ανάλογα με τον αντίπαλο, πάντα με στόχο τη νίκη και για να παρουσιάζουμε όμορφο ποδόσφαιρο».

Για το ματς με τη Λαμία δήλωσε: «Ο αντίπαλος αμύνεται πολύ καλά και είναι επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις. Γνωρίζω τον Πίτι από το ισπανικό πρωτάθλημα. Όμως είμαστε Ολυμπιακός, παίζουμε στην έδρα μας και θα κάνουμε τα πάντα για να νικήσουμε».

Για τον Οφόε είπε: «Έχω την καλύτερη άποψη. Τον περιμένω το συντομότερο να επιστρέψει, γιατί είναι βασικός παίκτης. Να επιστρέψει και μετά θα δούμε πού θα παίξει».

Και για τον κόσμο: «Θέλω να δημιουργήσω μια πολύ καλή σχέση με τον κόσμο. Μετά από κάθε αγώνα τούς χειροκροτώ, γιατί τους ευχαριστώ και αναγνωρίζω πως δίνουν χρήματα για να είναι κοντά στην ομάδα».

Τέλος, ο Καταλανός τεχνικός έθεσε το όνειρό του για τον Ολυμπιακό ως εξής: «Θέλω να κάνω ευτυχισμένους τους φιλάθλους. Έτσι όπως είναι η κοινωνία σήμερα, το ποδόσφαιρο μπορεί να τους προσφέρει χαρά».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter