Όσο αυτοί ψάχνονται στη Βουλή, το Documento κάνει ρεπορτάζ

Όσο αυτοί ψάχνονται στη Βουλή, το Documento κάνει ρεπορτάζ

Ένταση προκλήθηκε μεταξύ Παπαθεοδώρου – Κοντονή κατά τη συζήτηση της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τυχόν εμπλοκή του υπουργού Άμυνας στη δικαστική υπόθεση του Noor 1. 

Κατά την τοποθέτησή του ο εισηγητής της ΔΗΣΥ αναφέρθηκε στο υπόμνημα της εισαγγελέως Πρωτοδικών Πειραιά, Ειρήνης Τζίβα, προς τον Παν. Μπρακουμάτσο, εισαγγελέα Εφετών Πειραιά. Ο υπουργός Δικαιοσύνης μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Πααθεοδώρου παρενέβη ζητώντας να μάθει πως βρέθηκε στα χέρια του βουλευτή αυτό το απόρρητο έγγραφο. Αρχικά, ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου απάντησε πως το διάβασε σε τρεις εφημερίδες που κυκλοφόρησαν τις τελευταίες 15 μέρες.

Όταν ο Σταύρος Κοντονής επέμενε φωνάζοντας με κλειστό μικρόφωνο, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε πως δεν θα κάνει διαφήμιση στις εφημερίδες, ωστόσο στη συνέχεια αναφέρθηκε στον ονομαστικά στον εκδότη της εφημερίδας Documento, Κώστα Βαξεβάνη, διερωτώμενος πώς βρήκε το υπόμνημα που δημοσιεύτηκε στις 22 Αυγούστου.

Απευθυνόμενος στην προεδρεύουσα, Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο κ. Κοντονής είπε πως του προκαλεί εντύπωση το πώς προσκομίζονται αυτά τα έγγραφα που έχουν στοιχεία ρεπορτάζ και για τον τρόπο που η δημοσιογραφική έρευνα παρατίθεται στη Βουλή χωρίς να γνωρίζει ο κ. Παπαθεοδώρου αν τα στοιχεία είναι αληθινά.

«Δεν κρατάτε καμία επιφύλαξη;», ήταν το ερώτημα του υπουργού Δικαιοσύνης, με την κ. Χριστοδουλοπούλου να μην δίνει το λόγο στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για να απαντήσει.

Ο Σταύρος Κοντονής επανήλθε από το βήμα της Βουλής, λέγοντας στον κ. Παπαθεοδώρου ότι ο ίδιος δεν βρήκε στο δημοσίευμα του Documento και της Κατερίνας Κατή την ανησυχία του Ευθύμη Γιαννουσάκη για την κατάθεση Τζίβα, προσθέτοντας «να χειρίζεστε με προσοχή τα έγγραφα που πέφτουν στα χέρια σας».

Εμείς ωστόσο ευχαριστούμε για τη διαφήμιση…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter