Oσο πιο γρήγορα εκλογές για να σωθεί η χώρα

Oσο πιο γρήγορα εκλογές για να σωθεί η χώρα

Βαδίζοντας προς τις εκλογές το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται σήμερα οι πολίτες αποτυπώνει στην πραγματικότητα το αδιέξοδο των ιδεοληψιών και των δράσεων της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.

Ο νεομητσοτακισμός χρεοκόπησε μέσα σε τρία χρόνια. Κάθε μέρα που κυβερνούν ζημιώνουν την κοινωνία, την οικονομία, την εξωτερική πολιτική, τη δημόσια υγεία και παιδεία. Λειτουργούν ως επιταχυντές των κρίσεων και τις πολλαπλασιάζουν. Βασικό διακύβευμα αυτών των εκλογών ο σχηματισμός προοδευτικής κυβέρνησης. Με μεγάλο στόχο την ανάταξη της χώρας. Αλλαγές σε επίπεδο πολιτικής λειτουργίας και ιδεολογίας, σε επίπεδο ήθους και πρακτικών. Oσο πιο γρήγορα προκηρυχθούν οι εκλογές τόσο καλύτερα για την Ελλάδα. Θα είναι τελικώς εκλογές διαφυγής για τη ΝΔ και τον πρωθυπουργό.

Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός συγκρούστηκαν, τελικώς, όχι με τα προβλήματα της κρίσης και τη συντήρηση, αλλά με τον ορθολογισμό, την αποτελεσματικότητα και τη χρηστή διαχείριση.

Το ανεξέλεγκτο κύμα ακρίβειας έχει δημιουργήσει μια εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών. Το βιοτικό επίπεδο συρρικνώνεται συνεχώς, με αποτέλεσμα αυτό που ξεκίνησε ως διεθνής ενεργειακή κρίση να εξελίσσεται ραγδαία σε ενδημική κρίση επιβίωσης. Σε μια εποχή με πανδημία, πόλεμο, κλιματική αλλαγή, ενεργειακή κρίση το ζητούμενο είναι η πρόταξη δημόσιων και κοινωνικών πολιτικών που θα ενισχύουν τις αντοχές της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό είναι το στοίχημα για την κυβερνώσα Αριστερά σήμερα: να δώσει λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των ανθρώπων και να υλοποιήσει πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης με γνώμονα την ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Στον διεθνή χώρο βρισκόμαστε σε μια ρευστή και δυναμικά μεταβαλλόμενη κατάσταση και, αντί να έχουμε επίσημη ενημέρωση από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Aμυνας, ενημερωνόμαστε από τους ξένους ηγέτες και τα media. Η αντίληψη του πιστού, δεδομένου, προβλέψιμου συμμάχου που δίνει επ’ αόριστoν τις βάσεις, αγοράζει πανάκριβα όπλα δίχως να λαμβάνει σαφή ανταλλάγματα και στέλνει οπλισμό σε εμπόλεμη ζώνη είναι στο βάθος του χρόνου επιζήμια για τη χώρα.

Αυτή η στάση δεν αρμόζει στην κρισιμότητα των στιγμών αλλά ούτε στην ποιότητα και τη λειτουργία της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας. Την επομένη του πολέμου αλλά και στις σχέσεις της με την Τουρκία η Ελλάδα επιβάλλεται να έχει πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, να συνομιλεί με όλους, να υπερασπίζεται το διεθνές δίκαιο και την ειρήνη, να προωθεί το εθνικό συμφέρον.

Η Ελλάδα μπορεί να γυρίσει σελίδα. Να δημιουργήσει μια χώρα ανθεκτική και μια κοινωνία συμπεριληπτική. Να κάνουμε μια νέα αρχή. Τα επόμενα χρόνια για την Ευρώπη, αλλά ιδίως για την Ελλάδα, θα είναι δύσκολα. Θα βρούμε μπροστά μας σημαντικές προκλήσεις στη δημόσια διοίκηση, την απονομή της δικαιοσύνης, την οργάνωση και τη διαχείριση υποδομών, την ισχυροποίηση του κοινωνικού κράτους, την προστασία του περιβάλλοντος και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και κυρίως στην ανάπτυξη της οικονομίας με τρόπο δίκαιο και βιώσιμο και την οργάνωση της κοινωνίας και της οικονομίας για τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή και την 4η βιομηχανική επανάσταση.

Η πρόταση για προοδευτική κυβέρνηση αυτά ακριβώς εμπεριέχει και σε αυτά θέλει να δώσει κοινωνικά και βιώσιμα χαρακτηριστικά. Μια χώρα που μπορεί να αντιμετωπίζει κρίσεις και να παρέχει ασφάλεια στους πολίτες της.

Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία δείχνει από σήμερα τον δρόμο γι’ αυτή την προοδευτική διακυβέρνηση, απευθύνεται σε όλους τους πολίτες και τους λέει ότι θέλει και μπορεί να αναλάβει αυτήν τη μεγάλη ευθύνη.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης είναι βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στη Β1 εκλογική περιφέρεια Βόρειου Τομέα Αθηνών, τομεάρχης Εσωτερικών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter