Οσοι δεν έχουν θέση σε μια σύγχρονη, δυτικού τύπου δημοκρατία

Οσοι δεν έχουν θέση σε μια σύγχρονη, δυτικού τύπου δημοκρατία

Στις 9 Φεβρουαρίου του 2018 η ΠΟΕΔΗΝ του γνωστού σε όλους Μιχάλη Γιαννάκου χτυπούσε –ορθώς, γράφω εγώ– το καμπανάκι του κινδύνου λέγοντας ότι από τις 3.500 κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας λειτουργούν μόλις 540 (500 στα δημόσια νοσοκομεία και 40 σε ιδιωτικές κλινικές).

Υπάρχουν μάλιστα διαθέσιμες ακόμη 150 κλίνες, πλήρως εξοπλισμένες, που όμως δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού! Το αποτέλεσμα, κατά την ΠΟΕΔΗΝ, ήταν 1.000 περίπου ασθενείς κατ’ έτος να χάνουν τη ζωή τους και 40-50 διασωληνωμένοι ασθενείς καθημερινά να περιμένουν στη λίστα αναμονής για ΜΕΘ.

Αυτά έλεγε τότε η ΠΟΕΔΗΝ. Σήμερα, με την πανδημία του κορονοϊού προ των πυλών, ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ και διευθυντής νευροχειρουργός στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας Πάνος Παπανικολάου προειδοποιεί ότι η κρίση στη γειτονική Λομβαρδία είναι κρίση εντατικής θεραπείας και ότι αν στη χώρα μας πέσουν πολλά βαριά περιστατικά ταυτόχρονα, θα καταρρεύσουμε.

Και στην πατρίδα σιγή ιχθύος. Τα κανάλια, οι εφημερίδες και οι φιλικοί επιστήμονες μοιράζουν εύσημα στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της κρίσης και η ΠΟΕΔΗΝ βγάζει ανακοινώσεις για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τη μισθολογική κατάταξη υπαλλήλων της ΑΔΕΔΥ από κατώτερη σε ανώτερη κατηγορία!

Ολοι αυτοί είναι πραγματικά επικίνδυνοι και υπόλογοι απέναντι στη δημόσια υγεία και στον ελληνικό λαό. Μαζί και η ηγεσία της εκκλησίας η οποία αδυνατεί να αντιληφθεί ακόμη και το θεολογικό της καθήκον, την προστασία των πιστών, κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση άλλωστε. Μαζί στο παρεάκι και οι Αδώνηδες της κυβέρνησης, που αδιαφορώντας για το δημόσιο αγαθό της υγείας βρήκαν ευκαιρία να ψαρέψουν ψηφαλάκια.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter