Όσοι καταλάβαμε ότι ο Καλύβας ξέπλενε τη χούντα, κάναμε λάθος…

Όσοι καταλάβαμε ότι ο Καλύβας ξέπλενε τη χούντα, κάναμε λάθος…

Να… συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα προσπαθεί ο Στάθης Καλύβας, μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι απόψεις που διατύπωσε για τη Χούντα (όρος που ο ίδιος μάλλον αποδοκιμάζει καθώς «έτσι επικράτησε να αποκαλείται κατά τη λατινοαμερικάνικη πρακτική»), σε άρθρο του στην Καθημερινή.

Ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου του Yale, με ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο facebook, επανέρχεται για να ισχυριστεί ότι ο ίδιος δεν διατύπωσε θέσεις (και μάλιστα άκρως φιλικές προς τους πραξικοπηματίες) αλλά… «ερωτήσεις, σκέψεις και υποθέσεις».

«Εγώ ερωτήσεις έθεσα, δεν έχω απαντήσεις, σκέψεις διατυπώνω και υποθέσεις κάνω, δεν παρουσίασα μονογραφία», αναφέρει μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά στην ανάρτηση.

Βέβαια το πώς συνάδει αυτή η μεταμοντέρνα προσέγγιση με κρυστάλλινες τοποθετήσεις «ξεπλύματος» των πραξικοπηματιών που περιλαμβάνονται στο άρθρο του, όπως ότι «μολονότι προερχόμενοι από τους κόλπους της σκληροπυρηνικής Δεξιάς , συνέβαλαν τελικά στον πλήρη εκδημοκρατισμό της Δεξιάς και διαμέσου αυτής και της χώρας», αποτελεί άλλου παπά ευαγγέλιο…

Αναλυτικά η ανάρτηση του Στάθη Καλύβα:

«Δεν ξέρω πως να το πως διαφορετικά, αλλά όσοι διάβασαν το κείμενο μου και είδαν ύμνο και ξέπλυμα της χούντας έπεσαν εντελώς μα εντελώς έξω (και δεν θα έπρεπε, αλλά ας το αφήσουμε αυτό προς το παρόν). Τους ξεκαθαρίζω λοιπόν πως δεν λέω κάτι τέτοιο. Τα πραξικοπήματα και οι δικτατορία είναι (αυτονόητο αυτό) πολύ κακά πράγματα και δεν θέλουμε να συμβαίνουν σε κανένα, όπως δεν επιθυμούμε τις κακιές αρρώστιες.

Συμβαίνουν όμως στη ζωή, όπως και οι αρρώστιες, και τότε καλό είναι να σκεφτόμαστε και να συζητάμε τι ήταν και τι μας κληροδότησαν. Ανοιχτά και με ειλικρίνεια (και βεβαίως με διαφωνίες όπως σε κάθε καλή συζήτηση). Άλλωστε εγώ ερωτήσεις έθεσα, δεν έχω απαντήσεις, σκέψεις διατυπώνω και υποθέσεις κάνω, δεν παρουσίασα μονογραφία. Και χαίρομαι που τόσοι πολλοί βρίσκουν πως το κείμενο είναι αφορμή για μια τέτοια κουβέντα. Γι αυτό άλλωστε γράφω.

Μετά και τη διευκρίνιση αυτή, θέλω να πιστεύω πως δεν υπάρχει περιθώριο παρεξηγήσεων, εκτός αν κάποιοι θεωρούν πως ξέρουν καλύτερα από μένα το τι πρεσβεύω. Αλλά γι’ αυτούς δεν θα μπορέσω να κάνω κάτι, θα πρέπει να κοιταχτούν γιατί είναι ένα πρόβλημα να θεωρείς πως ξέρεις εσύ καλύτερα από κάποιον το τι λέει αυτός, έτσι δεν είναι;

https://www.facebook.com/stathis.kalyvas/posts/10154813866188230?pnref=story

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter