Όσοι τρέχουν ή προπονούνται με παρέα, γυμνάζονται περισσότερο

Όσοι τρέχουν ή προπονούνται με παρέα, γυμνάζονται περισσότερο

Μελέτη που πραγματοποίησαν ερευνητές από Πανεπιστήμιο της Σκωτίας, δείχνει πως τα άτομα που τρέχουν ή γυμνάζονται μαζί με κάποιο φίλο, γυμνάζονται περισσότερο και ειδικά όταν εκείνος τους παρέχει συναισθηματική υποστήριξη.

Για τους σκοπούς της μελέτης, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό British Journal of Psychology, οι ερευνητές χώρισαν τους συμμετέχοντες σε δύο ομάδες, ζητώντας από τα μέλη της πρώτης να βρουν ένα φίλο για να ασκούνται μαζί και από τα μέλη της δεύτερης να συνεχίσουν με το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθούσαν.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, φάνηκε πως όσοι βρήκαν παρέα για το τρέξιμό τους ή την προπόνησή τους, γυμνάζονταν περισσότερο, συγκριτικά με εκείνους που συνέχισαν μόνοι τους. Επιπλέον, οι ερευνητές θέλησαν να εξετάσουν τι είδους χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ένας καλός «φίλος για γυμναστική».

Συναισθηματική υποστήριξη…

Ειδικότερα, βρέθηκε πως τα άτομα που λάμβαναν συναισθηματική υποστήριξη και ενθάρρυνση γυμνάζονταν περισσότερο σε σχέση με όσους είχαν απλά πρακτική βοήθεια, όπως για παράδειγμα το να μη χάνουν καμία προπόνηση.

Όπως αναφέρει η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, τα ευρήματα της μελέτης δείχνουν ότι είναι βοηθητικό να ασκείται κανείς μαζί με κάποιο άτομο από το κοινωνικό του περιβάλλον, ενώ η αλληλοϋποστήριξη φαίνεται να αποτελεί σημαντικό παράγοντα.

Πηγή: runnfun.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter