Όταν βγαίνουν οι κουκούλες αποκαλύπτεται η (φαρμακευτική) ουσία…

Όταν βγαίνουν οι κουκούλες αποκαλύπτεται η (φαρμακευτική) ουσία…

Ήταν 12 Φεβρουαρίου του 2018 όταν ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωνε επί λέξει στον Φιλελεύθερο: «Αυτοί οι άνθρωποι που φαντάστηκαν ότι, επειδή θα φορέσουν μια κουκούλα, μπορούν να ρίξουν σκιές και λάσπη στην πολιτική διαδρομή μου διέπραξαν λάθος. Αυτή την κουκούλα, πίσω από την οποία κρύφτηκαν για να συκοφαντήσουν, εγώ θα τους τη βγάλω. Σας βεβαιώ ότι όταν αποκαλυφθούν θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι».

Ένα περίπου χρόνο μετά «βγήκε» η πρώτη κουκούλα. Όχι από τον Ανδρέα Λοβέρδο, αλλά από την ίδια τη Δικαιοσύνη.

Πίσω από τις δύο τρύπες στα μάτια βρίσκονταν ένας σύμβουλος τριών πρώην υπουργών Υγείας. Ο καθηγητής στον Τομέα Διοίκησης Οργάνωσης Υπηρεσιών Υγείας και αναπληρωτής κοσμήτορας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας ΕΣΔΥ Νίκος Μανιαδάκης.

Ο άνθρωπος για τον οποίο τον Φεβρουάριο του 2017 η Εφημερίδα των Συντακτών δημοσίευε 13 email τα οποία αντάλλαξε το διάστημα Αύγουστος 2013 – Ιούνιος 2014 με τον τότε υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη. Σε ένα εξ αυτών των email έλεγε στη γραμματέα του κ. Γεωργιάδη, ποιο σχέδιο υπουργικής απόφασης να υπογράψει!

Προφανώς ο άνθρωπος αυτός αισθάνθηκε ότι η άμμος στην κλεψύδρα για τον ίδιο τελειώνει κι αποφάσισε να στείλει τον φούρνο και την υπόλοιπη οικοσκευή του (με κοντέινερ παρακαλώ) εκτός χώρας. Υπάρχουν και άλλα πολλά για τον κ. καθηγητή, για την εταιρεία στο όνομα της γυναίκας του (γνωστή celebrity) που έπαιρνε χρήματα από τις πολυεθνικές του φαρμάκου για υπηρεσίες που προσέφερε), αλλά δεν θα σας κουράσω.

Ευτυχώς αυτήν τη φορά η Δικαιοσύνη και ο κρατικός μηχανισμός δεν εκτέθηκαν όπως με τον Χριστοφοράκο για παράδειγμα. Ενήργησαν άμεσα, άσκησαν ποινική δίωξη για «παθητική δωροδοκία» (ουπς, για όσους έχουν γνώση περί τα δικαστικά) και τον περίμεναν στο αεροδρόμιο για τα καθέκαστα. 

Η κουκούλα βγήκε, ο προστατευόμενος μάρτυρας, ο «σκευωρός», ο άνθρωπος που ήθελε να καταστρέψει το παλιό πολιτικό σύστημα, ο άνθρωπος πίσω μια «φούσκα», μια «πομφόλυγα», μια «εργαλειοποίηση», ένα «μπούμερανγκ» (μη γελάτε ακόμη και σήμερα γράφονται ανάλογα επιχειρήματα), αποκαλύφθηκε αλλά δεν κουνήθηκε φύλλο. Και πώς να κουνηθεί όταν πίσω από την κουκούλα βρισκόταν ένα δικό τους παιδί. 

Ένας άνθρωπος που όχι μόνο δεν είχε λόγο να στηρίξει την παρούσα Κυβέρνηση αλλά είχε κάθε λόγο να τη ρίξει, να την εξαφανίσει, να την τελειώσει. Και τότε γιατί ζήτησε να μπει σε καθεστώς προστασίας μαρτύρων; Από ποιες «πομφόλυγες» ήθελε να ξεφύγει; Από ποια «ψεύδη που θα καταρρεύσουν» επιχείρησε να διαφύγει;  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter