Όταν… διωκόμαστε, δε μιλάμε

Όταν… διωκόμαστε, δε μιλάμε

«Σκευωρίες» βλέπει η ΝΔ με αφορμή την υπόθεση Novartis αλλά και τα θαλασσοδάνεια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ. «Γκεμπελική τακτική» πίσω από τις διώξεις… διακρίνει το ΠΑΣΟΚ.

Δείτε επίσης: Διώξεις σε 9 ταμίες ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τα θαλασσοδάνεια

Για ακόμα μία φορά στην Πειραιώς αρνούνται πεισματικά να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη, να κάνουν αυτοκριτική και να απαντήσουν επί της ουσίας. Αντίθετα, εκδίδουν μία ανακοίνωση που μοιάζει… προσαρμοσμένη για κάθε δίωξη. 

Παρά το γεγονός πως «γαλάζια» κομματικά στελέχη θα κληθούν για κακούργημα, για τη χρονική περίοδο από 2005-2011, η Πειραιώς επιλέγει να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα χωρίς να πει ούτε μία ουσιαστική λέξη επί του θέματος. Για του λόγου το αληθές, πάρτε μία ιδέα: 

«Τώρα που η υπόθεση Novartis αποδείχτηκε η μεγαλύτερη σκευωρία από συστάσεως ελληνικού κράτους και όλα τα δήθεν σκάνδαλα του παρελθόντος κατέρρευσαν, η κυβέρνηση στήνει την τελευταία της παράσταση για τα δάνεια των κομμάτων που αποδείχθηκαν νόμιμα ακόμη και από την εξεταστική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει ανακοίνωση της ΝΔ που προσθέτει:

«Οι πολίτες, όμως, έχουν πια καταλάβει από τις πράξεις τους ότι το ανήθικο πλεονέκτημά τους είναι το μόνο που τους έχει απομείνει. Από την κλοπή της Λοΐζου στη διαπλοκή του Κόκκαλη, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει πια κανέναν».

«Η ώρα της κάλπης έφτασε και το μήνυμα που θα λάβει η χειρότερη και πιο επικίνδυνη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης θα είναι εκκωφαντικό», καταλήγει.

Από… κοντά και το ΠΑΣΟΚ

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ, που βλέπει… «γκεμπελική τακτική» πίσω από τις διώξεις.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμη φορά χρησιμοποιεί την γκεμπελική τακτική της σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων, εργαλειοποιώντας το θέμα των δανείων των κομμάτων. Και κατά περίεργο τρόπο εξαιρείται από την σχετική έρευνα ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ».

Εν συνεχεία αναφέρει: «Πόσο μάλλον όταν ο κ. Τσίπρας ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που με επιστολή του στις 14/12/2010, ζητούσε από τις τράπεζες προνομιακές και χαριστικές δανειοδοτήσεις. Χαρακτηριστικά έγραφε «η αποδοχή των αιτημάτων μας απαιτεί ευρύτερη θεώρηση που δεν προσδιορίζεται αποκλειστικά με αυστηρά και μοναδικά χρηματοοικονομικά κριτήρια (sic)». Δηλαδή ζητούσε ευθέως να μην ισχύσουν τραπεζικά κριτήρια στην χρηματοδότηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Τονίζει δε ότι: «Όσον μας αφορά, έχουμε ξεκαθαρίσει ότι το ΠΑΣΟΚ με δική του πρωτοβουλία έχει προχωρήσει σε έλεγχο και εξυγίανση των οικονομικών του και σε ρυθμίσεις δανείων. Και έχουμε ζητήσει από όλα τα κόμματα να πράξουν το ίδιο, ως αυτονόητη υποχρέωση για την διαφάνεια του δημόσιου βίου».

«Οι αδίστακτες μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελούν ως φαίνεται και την βασική του τακτική εν όψει εκλογών, δεν πρόκειται να τον σώσουν.Έχουν ήδη τελειώσει», καταλήγει το ΠΑΣΟΚ.

Κατά το «όταν τρώμε, δε μιλάμε», που λέει ο θυμόσοφος λαός, σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ίσως θα έπρεπε να ψελλίζουν: «όταν διωκόμαστε, δε μιλάμε».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter