Όταν η ΑΕΚ κέρδισε τη Μίλαν

Όταν η ΑΕΚ κέρδισε τη Μίλαν

Στις 21 Νοεμβρίου 2006 η ΑΕΚ επικράτησε 1-0 της Μίλαν στο Ολυμπιακό Στάδιο για το Champions League, στην μεγαλύτερη στιγμή της σύγχρονης ευρωπαϊκής της ιστορίας. Δέκα χρόνια και 11 μήνες μετά, το σκηνικό επαναλαμβάνεται στο Σαν Σίρο του Μιλάνου.

Πριν από τη μεταξύ τους αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, η Μίλαν αντιμετώπιζε σοβαρά «θέματα» στη Serie Α. Στις 25/10/2006 μετά την ολοκλήρωση της 8ης αγωνιστικής βρισκόταν στην 12η θέση με 7 βαθμούς, ενώ είχε ξεκινήσει με ποινή -8 βαθμών. Σήμερα, μετά από 8 ματς στην τρέχουσα περίοδο είναι 10η με 12 βαθμούς. Στις 29/10/2006 ηττήθηκε 4-3 από την Ιντερ στο κλασικό Derby della Madonnina, ενώ προχθές (15/10) έχασε 3-2 στο αντίστοιχο ματς. Οι «ροσονέρι» είχαν και τότε Ιταλό προπονητή, τον Κάρλο Αντσελότι ο οποίος στο τέλος εκείνης της σεζόν οδήγησε την ομάδα στην κατάκτηση του Champions League με νίκη επί της Λίβερπουλ στον τελικό της Αθήνας. Ο Βιτσέντσο Μοντέλα ελπίζει ότι θα κάνει κάτι αντίστοιχο τον Μάιο στο Europa League (αν φυσικά βρίσκεται μέχρι τότε στη θέση του)

Η ΑΕΚ είχε και τότε Ισπανό προπονητή (Λορένθο Σέρα Φερέρ) ο οποίος την οδήγησε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Βασικό στέλεχος της ομάδας εκείνης ήταν ο νυν τεχνικός διευθυντής της, Νίκος Λυμπερόπουλος. Η Μίλαν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στη στελέχωση της αμυντικής της γραμμής. Η ΑΕΚ ταξιδεύει στο Μιλάνο χωρίς τρεις από τους τέσσερις κεντρικούς αμυντικούς της (Τσόσιτς, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλο)

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Το απευθείας φάουλ του Ζούλιο Σέζαρ στο 32΄ διαμόρφωσε το τελικό σκορ, όμως η νίκη κατακτήθηκε χάρη στις εκπληκτικές αποκρούσεις του Στέφανο Σορεντίνο. Ο Ιταλός υπήρξε ο κορυφαίος γκολκίπερ που φόρεσε τη φανέλα της Ενωσης στον 21ο αιώνα και το βράδυ της 21ης Νοεμβρίου 2006 πραγματοποίησε το παιχνίδι της ζωής του.

Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ υπήρξε και τυχερή καθώς πέτυχε τη Μίλαν αποδεκατισμένη. Απόντες ήταν οι Νέστα, Φαβάλι, Γκατούζο, Καλάτζε, Σερζίνιο, Καφού και Αμπροζίνι, στο ζέσταμα τραυματίστηκε ο Σίμιτς, ενώ στο 78΄ αποχώρησε και ο τερματοφύλακας Ντίντα με τραυματισμό στο γόνατο που τον κράτησε εκτός δράσης για 3 μήνες. Βέβαια, ακόμα και χωρίς αυτούς τους παίκτες, η ενδεκάδα της Μίλαν προκαλούσε… τρόμο: Ντίντα (78΄λ.τρ. Κάλατς), Μπονέρα, Μαλντίνι, Κοστακούρτα (46΄ Γιανκουλόφσκι), Μπρόκι, Πίρλο, Γκουρκούφ, Ζέεντορφ, Κακά, Ιντζάγκι, Ολιβέιρα (70΄ Μποριέλο).

Η ΑΕΚ παρατάχθηκε ως εξής: Σορεντίνο, Τσιρίλο, Δέλλας, Παπασταθόπουλος, Τζιωρτζιόπουλος (78΄ Μόρας), Ζήκος, Εμερσον, Τόζερ (66΄ Κυριακίδης), Μαντούκα, Λυμπερόπουλος, Ζούλιο Σέζαρ (86΄ Χετεμάι)

Πηγή: ΑΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter