Όταν η ελληνική κυβέρνηση δικαιολογεί την τουρκική προκλητικότητα

Όταν η ελληνική κυβέρνηση δικαιολογεί την τουρκική προκλητικότητα

Μετά την επίσκεψη Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο Τραμπ έχει γίνει από όλους παραδεκτό ότι η εξωτερική πολιτική δεν είναι και ο καλύτερος τομέας της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού.

Από αυτό, έως το να δικαιολογεί προκαταβολικά τις τουρκικές παραβιάσεις της ελληνικής υφαλοκρηπίδας στο Αιγαίο η απόσταση απέχει πάρα πολύ.

Συγκεκριμένα το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Ορούτς Ρέις είχε παραβιάσει το πρωί της Παρασκευής, επέτειο της κρίσης των Ιμίων το 1996 την ελληνική υφαλοκρηπίδα ανατολικά του Καστελόριζου.

Από πλευρά Τουρκίας δεν υπήρχε καμία πληροφορία σχετικά με το σοβαρό αυτό συμβάν, αλλά το υπουργείο Αμυνας της Ελλάδας έτρεξε να δικαιολογήσει την τουρκική προκλητική αυτή ενέργεια αναφέροντας ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος παρασύρθηκε λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν στην περιοχή.

Μα στην περιοχή όπως φαίνεται και στον πίνακα του meteo.gr επικρατούσαν άνεμοι της τάξης ων 3 έως 4 μπορόρ.

Κανένα τέτοιου είδους σκάφος δεν παρασύρεται όχι με 4 ούτε με 8 μποφόρ. Ειδικά όταν βρίσκεται στα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, πάνω στον αμφισβητούμενο διάδρομο του συμφώνου Τουρκίας – Λιβύης και γνωρίζουν οι κυβερνήτες του ότι οποιαδήποτε παραβίαση μπορεί να προκαλέσει θερμό επεισόδιο.

Πως ακριβώς κινείται το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και το ελληνικό υπουργείο Άμυνας; Γιατί θέλουν να υποβαθμίσουν την μείζονα τουρκική πρόκληση ανήμερα της κρίσης των Ιμίων, μέσα στον διάδρομο του τουρκολιβυκού συμφώνου δικαιολογώντας ότι η παραβίαση έγινε λόγω καιρού και εν συνεχεία λόγω αβλαβούς διέλευσης;

Διαβάστε επίσης

Εκτός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το τουρκικό Ορούτς Ρέις

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter