Όταν η έννοια «βιβλιοφάγος» γίνεται κυριολεκτική: Το πρώτο βρώσιμο βιβλίο

Όταν η έννοια «βιβλιοφάγος» γίνεται κυριολεκτική: Το πρώτο βρώσιμο βιβλίο

“Βρώσιμο” βιβλίο, με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών, δημιούργησε ομάδα Βούλγαρων συγγραφέων. Το βιβλίο είναι φτιαγμένο από ανακυκλώσιμα υλικά, 100% βιοδιασπώμενο και δεν περιέχει ίχνος μελανιού, αφού για τη συγγραφή του χρησιμοποιήθηκε χρωστική τροφίμων.

 Στις σελίδες του είναι “ενταγμένοι” πιστοποιημένοι σπόροι από βρώσιμα άνθη, φρούτα και λαχανικά, τους οποίους οι μικροί “εξερευνητές” καλούνται να αξιοποιήσουν σε μια βιωματική εμπειρία, φυτεύοντάς τους στη γη για να μεγαλώσουν και να δώσουν καρπούς.

Σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας, το βιβλίο δεν περιέχει καμία χημική ουσία. Η κόλλα που χρησιμοποιήθηκε για να ενώσει τις σελίδες του παρασκευάστηκε από ζάχαρη, αλεύρι και νερό. Οι πιστοποιημένοι σπόροι είναι οι σπόροι γνωστής ποικιλίας, ψηλής βλαστικής ικανότητας, καθαροί από ζιζάνια, ασθένειες και αδρανή υλικά, διευκρινίζει μία από τους εμπνευστές και συγγραφείς του βιβλίου, η Νταρίνα Ντιμίτροβα.

Η ιστορία που “αφηγείται” το παιδικό μυθιστόρημα εξετάζει τη σχέση παιδιών και ενηλίκων, όμως δεν έχει διδακτική πρόθεση, επισημαίνει η κ. Ντιμίτροβα. Πρωταγωνιστής του βιβλίου είναι ο Μπόμπο Μπερνμούντο και η μπάντα των φίλων του που αναζητούν περιπέτειες, προκλήσεις και, τελικά, έπειτα από κάθε μικρή ή μεγαλύτερη “αναποδιά” που “συναντούν” βρίσκουν λύσεις. “Με πολύ χιούμορ, εξετάζουμε – με τη βοήθεια ψυχολόγων – θέματα σχετικά με τη συμπάθεια, τη φιλία, τις ανησυχίες των παιδιών για το περιβάλλον από την τρυφερή παιδική ηλικία” συμπληρώνει η κ. Ντιμίτροβα.

“Λάβαμε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ευχαριστίες και ερωτήσεις για το βιβλίο. Αυτή η εξέλιξη μάς δίνει μεγάλη ικανοποίηση και προσθέτει αξία στο έργο μας. Πλέον, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε κάτι ενδιαφέρον για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, κάτι που δεν πρέπει απαραίτητα να έχει τη μορφή βιβλίου” σημειώνει η ίδια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

17/10/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter