Οταν η ΕΣΗΕΑ δεν θέλει να ακούσει για αποκλεισμούς από τη «λίστα Πέτσα» και γυρίζει τον κλάδο δεκαετίες πίσω

Οταν η ΕΣΗΕΑ δεν θέλει να ακούσει για αποκλεισμούς από τη «λίστα Πέτσα» και γυρίζει τον κλάδο δεκαετίες πίσω

Περίεργα εμφανίζονται τα αντανακλαστικά της «Ενωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών» (ΕΣΗΕΑ) σχετικά με τη λίστα Πέτσα και το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ που τόσο θόρυβο έχει δημιουργήσει τις τελευταίες ημέρες.

Η ΕΣΗΕΑ λοιπόν στις εξετάσεις για την εγγραφή των νέων δημοσιογράφων στην Ενωση έθεσε μεταξύ άλλων την Πέμπτη και το παρακάτω ερώτημα.

«β) Πώς σχολιάζετε το θέμα που δημιουργήθηκε μετά την δημοσιοποίηση της αποκαλούμενης «λίστας Πέτσα», με τα Μέσα Ενημέρωσης που εντάχθηκαν στην καμπάνια για τον κορωνοϊό, αλλά και το σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για τα Μέσα Ενημέρωσης με αφορμή τη συγκεκριμένη λίστα;»

Πρώτη παρατήρηση; η πολιτικοποιημένη ερώτηση για δύο θέματα που έχουν προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των πολιτικών κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ότι και να απαντήσει ο εξεταζόμενος θα πρέπει να ταχθεί με κάποια πλευρά. Παλαιότεροι σε ηλικία δημοσιογράφοι θα θυμούνται ερώτηση σε εξετάσεις της Ενωσης αν «συμμετείχαν σε απεργία ή όχι».

Παρατήρηση δεύτερη: Στο θέμα οι εξεταστές της ΕΣΗΕΑ ρωτούν την άποψη των υποψηφίων σχετικά με την ένταξη ΜΜΕ στη λίστα Πέτσα και δεν αναφέρεται ουδόλως στον αποκλεισμό κάποιων Μέσων μεταξύ των οποίων και το Documento. Δεν κάνουν ούτε ερώτημα για το ότι δεν έχουν δημοσιοποιηθεί τα ποσά που πήρε κάθε ένα από αυτά ούτε βέβαια για τα κριτήρια με τα οποία δόθηκαν τα διάφορα ποσά ούτε για το ότι δεν έχει δοθεί πλήρης ο κατάλογος με το αντίστοιχο ανά Μέσο ποσό ούτε βέβαια για τον αποκλεισμό του Documento.

Παρατήρηση τρίτη: Γιατί σε έναν διαγωνισμό της ΕΣΗΕΑ ο εξεταζόμενος νέος δημοσιογράφος θα πρέπει να πάρει θέση για ένα σποτ που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση της Ένωσης προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Μήπως για να φανταστεί το Διοικητικό Συμβούλιο τα πολιτικά φρονήματα του υποψήφιου; Και αυτό θυμίζει αλήστου μνήμης εποχές όταν οι ιθύνοντες έβαζαν με ποσόστωση τους δημοσιογράφους των εφημερίδων της Αριστερά στην ΕΣΗΕΑ.

Θα πρέπει να θυμίσουμε ότι την πλειοψηφία στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ έχει η σύμπραξη των παρατάξεων της Δεξιάς και του ΣΥΡΙΖΑ. Μια παράταιρη για την πολιτική συγκυρία συμμαχία η οποία άργησε πάρα πολύ να εκδώσει ανακοίνωση και για τα κριτήρια της λίστας Πέτσα, δηλαδή πως συμπεριλήφθησαν σε αυτή ιστοσελίδες που είχαν δημιουργηθεί λίγες ημέρες πριν χωρίς να είναι εγγεγραμμένες στον σχετικό κατάλογο για τα Μέσα που δικαιούνται κρατική διαφήμιση αλλά και για τον αποκλεισμό του Documento, του documentonews.gr και του Κουτιού της Πανδώρας γιατί όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάνουν κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Σε περίεργες εποχές μας ξαναγυρίζουν οι συνάδελφοι του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, όταν ένας δημοσιογράφος δεν κρίνεται για την επάρκειά του αλλά για την πολιτική του τοποθέτηση και την κοινωνική του στάση!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter