Όταν η Φώφη «έπαθε» Αντρέα

Όταν η Φώφη «έπαθε» Αντρέα

«Χρωστάς πολλά σε όσους σου έδωσαν αυτοπεποίθηση», είχε γράψει ο Τρούμαν Καπότε και από το Σάββατο αναρωτιέμαι ποιους άραγε ευχαριστεί η Φώφη Γεννηματά για την αυτοπεποίθηση που χρειάστηκε για να βγει μπροστάρισσα απέναντι στον πλέον των εγωπαθών της πολιτικής ζωής του τόπου, τον Βαγγέλη Βενιζέλο.

Η Φώφη Γεννηματά είναι το πρόσωπο των ημερών, λόγω του υπερμεγέθους εγωισμού του κυρίου Βενιζέλου. Δεν ήθελε να δοκιμάσει να ζητήσει την ψήφο του λαού ο Ευάγγελος (για τον οποίο άλλωστε εμάχετο τόσα χρόνια, οπότε γιατί όχι;;;) και αφού η Φώφη δεν του έδωσε «γη και ύδωρ» έφυγε ωρυόμενος.

Η Φώφη είπε εμπράκτως: Είμαι αρχηγός και έπραξε και έσπασε τη ρουτίνα του δεύτερου γύρου των εκλογών. Η κίνησή της να ανακοινώσει Καμίνη για πρώτο στο επικρατείας, και η συνακόλουθη εγωπαθής (ναι το επαναλαμβάνω) αντίδραση του κυρίου Βενιζέλου έδωσαν το απαραίτητο αλατοπίπερο σε μια βαρετή εκλογική διαδικασία με σχεδόν προδικασμένα αποτελέσματα και τεράστια αποχή.

Είχαμε κάτι να λέμε οι δημοσιογράφοι – κυρίως όσοι είχαν το βάσανο ζωντανών εκπομπών.

Η κίνηση της Φώφης εξόργισε, εκτός του Βενιζέλου, και πλειάδα δημοσιογράφων. Πάθανε πλάκα που τόλμησε αυτή, η Φώφη, να κάνει τέτοια κίνηση και φυσικά κατά την πάγια τακτική τους – πολλοί, όχι όλοι, άρχισαν να κάνουν τις σεναριολογικές αναλύσεις τους. Μόνοι τους… με παρέα… θα σας γελάσω και δεν είναι στις προθέσεις μου. Τούς χάλασε την ατζέντα!

Οι γνωρίζοντες (καλύτερα από εμένα) την ιστορία του ΠΑΣΟΚ – μην κοιτάς που έγινε ΚΙΝΑΛ, ΠΑΣΟΚ παραμένει – λένε ότι η Φώφη έπαθε Αντρέα. Εμβρόντητοι κι αυτοί από την «αποκοτιά» της προέδρου απέναντι στον Μπένι!

Και διάλεξε τη μέρα: Παραμονή δεύτερου γύρου των εκλογών! Κι έγινε φυσικά η έκρηξη και ο Βενιζέλος απασφαλισμένος άρχισε να μιλάει για τα γνωστά «ξένα κέντρα» που θέλουν να τον εξοντώσουν.

Τέλος πάντων, το θέμα μας δεν είναι ο Βενιζέλος αλλά η κίνηση-ματ της Φώφης. Θα τής βγει; Θα δούμε. Άλλωστε μέχρι τις 7 Ιουλίου θα κρατήσει η «αγωνία» για όποιον την έχει. Τότε θα δούμε αν τής βγήκε, και τι θα έχει επιλέξει για να πορευτεί.

Το βέβαιον είναι ότι η Φώφη είπε σε όλους τους τόνους: Το ΚΙΝΑΛ είναι εδώ και εγώ είμαι η αρχηγός και δε μασάω από μπένειους εκβιασμούς.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter