Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Η "μαντινάδα" της ασέβειας

Όταν η κηδεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη έγινε αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης

Ο θάνατος και η διαδικασία της ταφής είναι από τις ιερότερες στιγμές, τις οποίες οφείλουν να σέβονται όλοι, και η μετατροπή τους σε «ευκαιρία» για πολιτική εκμετάλλευση συνιστά ηθικό και πολιτικό ξεπεσμό.

Τον θάνατο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τίμησαν και σεβάστηκαν ακόμη και οι πολιτικοί εχθροί του, γι αυτό και η ασέβεια και το σκηνικό της πολιτικής παρακμής που αποτυπώθηκε στην κηδεία του, προκαλεί αλγεινότατη εντύπωση.

Ο λόγος για τους στίχους της "μαντινάδας" που ακούστηκε, μπροστά στην οικογένεια Μητσοτάκη και τον πρόεδρο της ΝΔ, την ώρα του τελευταίου "αντίο", από τους Μανώλη Κονταρό και Νίκο Ζωιδάκη, η οποία παρέπεμπε σε πολιτικό σύνθημα, με στίχους όπως «σου τάζουμε πρωθυπουργό να κάνουμε τον γιο σου».

Στη συγκεκριμένη αποστροφή μάλιστα, ακούστηκαν χειροκροτήματα, "φέρνοντας" την πολιτική στην ιερή στιγμή του αποχαιρετισμού.

Το αν η παραπάνω ενέργεια ήταν σε γνώση ή όχι της οικογένειας δεν είναι γνωστό, η ασέβεια όμως από τους οπαδούς του εκλιπόντος, όταν οι αντίπαλοί του τον τίμησαν, είναι δείγμα έλλειψης ήθους και πολιτικής κατάντιας. Και όλα αυτά, λίγες ώρες μετά την καταδικαστική ανακοίνωση της ίδιας της ΝΔ, η οποία αντέδρασε έντονα στις αποδοκιμασίες προς τον πρωθυπουργό, κατά την άφιξή του στη Μητρόπολη για την εξόδιο ακολουθία.

Δείτε τους στίχους της μαντινάδας:

«Έλα σήκω απάνω αρχηγέ που πας αυτήν την ώρα 

που πας αυτήν την ώρα, έλα που σε χρειάζεται για να σωθεί η χώρα

καινούργιο σπίτι έφτιαξες στου Αργουλιδέ τα μέρη

μάλλον θα σ΄αναζήτησε το εδικό σου ταίρι

οι φίλοι σε αποχαιρετούν, οι φίλοι σε αποχαιρετούν και η οικογένεια σου

όπα δίπλα στην Μαρίκα σου απούχες στην καρδιά

πριν να σε κατεβάσουνε στο νέο σπιτικό σου

σου τάζουμε πρωθυπουργό να κάνουμε τον γιο σου

καλό ταξίδι αρχηγέ αετομαγαρίτη

να ‘ ναι το χώμα ελαφρύ στο ύστερο σου σπίτι

πάντοτε θα μας οδηγείς μέχρι να στέκει η χώρα

η χώρα όσο υπάρχει

καλό ταξίδι αρχηγέ κι αθάνατε εθνάρχη»

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.