Όταν η κυβέρνηση δεν… «μπορούσε» να εξασφαλίσει την αντιπροεδρία της Κομισιόν στον Σαμαρά! (Video)

Όταν η κυβέρνηση δεν… «μπορούσε» να εξασφαλίσει την αντιπροεδρία της Κομισιόν στον Σαμαρά! (Video)

Με συνοπτικές και χειρουργικές διαδικασίες όπως φαίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφησε στο ράφι (μακριά από τις Βρυξέλλες) τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά!

Τόσο γιατί –προφανώς- δεν ήθελε να στείλει εκεί έναν «μακεδονομάχο», κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών που δύσκολα θα γινόταν αποδεκτός όσο και γιατί δεν ήθελε έναν άνθρωπο που δύσκολα θα έλεγχε παρότι τον βοήθησε και με το παραπάνω στην εκλογική επιτυχία. Εξάλλου και τις απόψεις του Αντώνη Σαμαρά αγκάλιασε η Νέα Δημοκρατία στην προεκλογική της εκστρατεία!

Κάτι ανάλογο είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ο οποίος σε συνέντευξή του στις 20 Ιουλίου έλεγε πως ο Αντώνης Σαμαράς τίθεται εκτός ευρωπαϊκής διαδικασίας αφού δεν μπορούν να εξασφαλίσουν θέση… αντιπροέδρου για τον πρώην πρωθυπουργό:

«Ποτέ δεν υπήρχε τέτοιο δίλημμα κατ αρχάς. Από τη στιγμή που δεν ήταν δυνατόν εμείς να εξασφαλίσουμε ένα χαρτοφυλάκιο αντιπροεδρίας, στην νέα επιτροπή, δεν υπήρχε κανένα ζήτημα ενδιαφέροντος από έναν πρώην πρωθυπουργό. Δεν μπορεί ένας πρώην πρωθυπουργός να είναι απλός επίτροπος σε μια επιτροπή».

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωνε την αμέριστη συμπαράσταση της κυβέρνησης προς τον Μαργαρίτη Σχοινά. Με απλά λόγια έπλεξε το εγκώμιο για τον νυν αντιπρόεδρο της Κομισιόν!

Οι κακές γλώσσες βέβαια λένε πως ο Μαργαρίτης Σχοινάς όχι μόνον ήταν πιο γνώστης των ευρωπαϊκών θεμάτων αλλά και είχε εξ αρχής… διαφορετικές προοπτικές! 

Ας το πούμε πιο απλά: Ο Αντώνης Σαμαράς, δεν είχε καμιά ελπίδα…

Διαβάστε επίσης: 

Νέο «χτύπημα» στις σχέσεις Σαμαρά – Μητσοτάκη: Αντιπρόεδρος της Κομισιόν ο Μαργαρίτης Σχοινάς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter