Εκπαιδευτικά προγράμματα και εναλλακτικές δραστηριότητες- Όταν η μάθηση συναντά το παιχνίδι

Εκπαιδευτικά προγράμματα και εναλλακτικές δραστηριότητες- Όταν η μάθηση συναντά το παιχνίδι

Εκπαιδευτικά προγράμματα και εναλλακτικές δραστηριότητες που θα ενθουσιάσουν τα παιδιά!

Ρομποτική, τέχνες, τηλεπικοινωνίες, φυσικές επιστήμες είναι μερικές από τις ασχολίες που θα κεντρίσουν το ενδιαφέρον των παιδιών, τα οποία θα διασκεδάσουν παίζοντας και ταυτόχρονα θα λάβουν γνώσεις έξω από τη λογική του σχολείου.

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών του ΟΤΕ (Πρωτέως 19, Νέα Κηφισιά, τηλ.: 210 6201899) διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα μέσα από τα οποία τα παιδιά ηλικίας 4-16 γνωρίζουν την ιστορία και τις μορφές των τηλεπικοινωνιών. Τα παιδιά μπαίνουν σε πρωτόγνωρους ρόλους και ανακαλύπτουν όσα έχουν να τους αφηγηθούν οι Συλλογές του Μουσείου. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα διαρκούν έως και τον Μάιο και η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας NOESIS (6o χλμ. Θεσσαλονίκης – Θέρμης, τηλ.: 2310 483000) τα παιδιά 5 χρόνων και πάνω μπορούν να παρακολουθήσουν προβολές στο Πλανητάριο αλλά και στο Κοσμοθέατρο, το οποίο διαθέτει τη μεγαλύτερη οθόνη στην Ελλάδα (17Χ23 μέτρα). Τα παιδιά άνω των 7 χρόνων θα ενθουσιαστούν με τον Προσομοιωτή όπου επιβαίνοντας πάνω σε ειδικά οχήματα κινούνται συγχρονισμένα με το προβαλλόμενο τρισδιάστατο 3D θέαμα. Επιπλέον, πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά εργαστήρια φυσικών επιστημών για παιδιά από νήπια μέχρι Β΄ Δημοτικού.

Ο STEM Education (Κατεχάκη 52, Αθήνα & Στρατηγού Μαρούλη 7, Αγία Παρασκευή, τηλ.: 210 6777285) διεξάγει εκπαιδευτικές δραστηριότητες με στόχο την εισαγωγή του STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) στην εκπαίδευση. Τα προγράμματα που φιλοξενεί απευθύνονται σε παιδιά από 4 χρόνων και είναι ενδεικτικά: «Λιλιπούτειοι μηχανικοί», «STEMath – Παίζω και καταλαβαίνω τα μαθηματικά», «Εκπαιδευτική ρομποτική με LEGO», «Μικροχημεία», «Ανακαλύπτω τα μαθηματικά της τεχνολογίας», «Arduino scratch», «Ο δρόμος για την Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής».

Το Κάδο Παραντίσο (Εριγόνης 3, Πετράλωνα, τηλ.: 697 9726728) είναι ένας πολύ ιδιαίτερος χώρος, κατασκευασμένος κατά 90% από φύρα και βασισμένος στη λογική της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των υλικών. Τεράστια παζλ φτιαγμένα από πλαστικά μπουκάλια, ιπτάμενοι δράκοι, μεταποιημένα παιχνίδια με ποδήλατα, μουσικά παιχνίδια και τσουλήθρες από σωλήνες, κάστρα και τραμπολίνο από ρόδες αυτοκινήτων διατίθενται για ελεύθερο παιχνίδι για παιδιά 3 χρόνων και πάνω.

Το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης (Γρ. Λαμπράκη & Κλεάνθους 57, Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 913047) είναι πολυθεματικό μουσείο σχεδιασμένο για να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των παιδιών ηλικίας 4-15 χρόνων και των οικογενειών τους. Κάθε Κυριακή πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και καλύπτουν ευρεία γκάμα ενδιαφερόντων (φύση, τέχνη, φυσικά φαινόμενα, τεχνολογία, κατασκευές, κ.ά.).

Στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη (Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, τηλ.: 210 3611206) τα παιδιά 2 έως 17 χρόνων μπορούν να παρακολουθήσουν κύκλους εκπαιδευτικών προγραμμάτων με αντικείμενο την τέχνη και τη φιλοσοφία. Ενδεικτικά αναφέρουμε: «Φιλοσοφία» για παιδιά 8-13 χρόνων, «H ζωγραφική ως παιχνίδι» για παιδιά 6- 12 χρόνων, «Ανακαλύπτοντας τις τέχνες» για παιδιά 2-4 χρόνων, «Σχολείο αρχιτεκτονικής» για παιδιά 6-13 χρόνων, «Η τέχνη του debate» για παιδιά 15-17 χρόνων, «Πηλός και νέες τεχνολογίες» για παιδιά 6-12 χρόνων.

Στην Πάτρα, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών (Νέα Εθνική Οδός Πατρών – Αθηνών 38-40, τηλ.: 2613 616100), η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας προσφέρει δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα που απευθύνονται σε μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου και έχουν στόχο να γνωρίσουν τα παιδιά τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, οι οποίες συνδυάζουν τη μάθηση με το παιχνίδι, βασίζονται στην ενεργητική συμμετοχή τους, αξιοποιούν τη δημιουργική τους φαντασία και συνδέονται με τις εμπειρίες τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter