Όταν η ΝΔ παρενέβαινε στη Δικαιοσύνη και ο Δένδιας «έδινε» την Ηριάννα

Όταν η ΝΔ παρενέβαινε στη Δικαιοσύνη και ο Δένδιας «έδινε» την Ηριάννα

Λάβρες οι ανακοινώσεις της ΝΔ περί υποτιθέμενων κυβερνητικών παρεμβάσεων στη δικαιοσύνη, τόσο λάβρες που φαίνεται ότι… έκαψαν τις δικές της παρεμβάσεις, βγάζοντας από το κάδρο την παλιότερη στάση της σε θέματα δικαιοσύνης, αλλά και της Ηριάννας συγκεκριμένα.

Ήταν Ιανουάριος του 2013 όταν ο τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας με non parer εφιστούσε την προσοχή των δικαστών σε θέματα που άπτονται της τρομοκρατίας, αφήνοντας υπόνοιες για την κρίση τους. Από την πλευρά της η Δικαιοσύνη ζητούσε από το υπουργό να μην παρεμβαίνει και να αποφεύγει τους σχολιασμούς για τις δικαστικές αποφάσεις.

Ωστόσο εκείνος στο non paper που κοινοποίησε ανέφερε χαρακτηριστικά πως «και οι κρίνοντες κρίνονται», ενώ σημείωνε ότι «εξαιτίας παραλείψεων μιας μειοψηφίας δικαστικών λειτουργών, σήμερα διαφεύγουν των συνεπειών του νόμου όχι μόνο τρομοκράτες, αλλά και κατηγορούμενοι για πάσης φύσεως εγκληματικές πράξεις». Ανάμεσα σ’ εκείνους για τους οποίους μιλούσε ο πρώην υπουργός της ΝΔ ήταν και η Ηριάννα με τον σύντροφό της.

«Τα φαινόμενα αυτά δυστυχώς δεν έχουν προκαλέσει την ανησυχία της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, εξ όσων γνωρίζουμε» ανέφερε επίσης το non paper, μέσω του οποίου έγιναν για πρώτη φορά γνωστά τα στοιχεία της Ηριάννας. Ο Νίκος Δένδιας μάλιστα, που σήμερα εμφανίζεται ως τιμητής της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης, κατέγραφε και τα επίθετα όσων εμπλέκονταν σε υποθέσεις τρομοκρατίας και είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους κατόπιν της παρέλευσης του 18μήνου της προφυλάκισης.

Τα ονοματεπώνυμα των δύο κατηγορούμενων την εποχή εκείνη, της Ηριάννας και του συντρόφου της δηλαδή, δημοσιοποιήθηκαν για πρώτη φορά μέσω του non-paper του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο οποίο υπήρχε πλήρης λίστα με τα πρόσωπα που είχαν κατηγορηθεί για συμμετοχή στη «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», συμπεριλαμβάνοντας και περιπτώσεις που είχαν αθωωθεί ή για τις οποίες εκκρεμούσε η δικαστική απόφαση.

Λίγες ημέρες μάλιστα πριν από την έκδοση του εν λόγω non paper, ο Δένδιας είχε παραχωρήσει συνέντευξη μέσω της οποία είχε εξαπολύσει σφοδρότατη επίθεση στη Δικαιοσύνη για την απόφασή της να αφήσει ελεύθερους με περιοριστικούς όρους τους δύο κατηγορούμενους. Ο Δένδιας δεν είχε διστάσει μάλιστα να καταγγείλει τότε τους δικαστές για ήπια στάση στις σχετικές υποθέσεις, στις υποθέσεις δηλαδή που είχαν σχέση με την τρομοκρατία.

Ο Νίκος Δένδιας και σύσσωμη η ΝΔ που σήμερα κόπτονται για τη Δικαιοσύνη και κατακεραυνώνουν σε κάθε ευκαιρία την κυβέρνηση για αθέμιτες παρεμβάσεις, είναι οι ίδιοι άνθρωποι που όχι απλώς μέμφονταν δικαστές για τις αποφάσεις του, αλλά αυθαίρετα δημοσιοποιούσαν ονόματα κατηγορούμενων πολλοί από τους οποίους στην πορεία αθωώθηκαν, εκτιμώντας πως κακώς έχουν αποφυλακιστεί.

Προφανώς για τον πρώην υπουργό της κυβέρνησης Σαμαρά οι δικές του παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, ήταν διαφορετικές. Και η αυθαίρετη δημοσιοποίηση ονομάτων, θεμιτή πρακτική. Φαίνεται πως για κάποιους, ακόμη κι όταν έχουν χρηματίσει υπουργοί, η Δικαιοσύνη πρέπει να λειτουργεί αλά καρτ. Φτάνει μάλλον να εξυπηρετεί την πολιτική τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter