Όταν η οικονομία και η ψυχολογία αργοπεθαίνουν

Όταν η οικονομία και η ψυχολογία αργοπεθαίνουν

Η οικονομία είναι ψυχολογία. Τον βασικό αυτό κανόνα δεν μπορεί να τον παραβλέψει κανένας.

Πάνω σε αυτόν στηρίχθηκε και η Νέα Δημοκρατία προεκλογικά και με τη βοήθεια των προσκείμενων σε αυτή Μέσων Ενημέρωσης κατάφερε να πείσει τους ψηφοφόρους ότι θα τα καταφέρει πολύ καλύτερα αν γίνει κυβέρνηση, φέρνοντας επενδύσεις, πείθοντας τους θεσμούς να μειώσουν τα πρωτογενή πλεονάσματα, αυξάνοντας μισθούς και συντάξεις και αναζωογονώντας την αγορά, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έγιναν οι εκλογές, ήρθε πρώτο κόμμα και σχημάτισε κυβέρνηση. Πέρασαν επτά μήνες και όχι μόνο τίποτα από τα παραπάνω δεν έχουν πραγματοποιηθεί ούτε κατ’ ελάχιστο αλλά έχουν γίνει και πολλά μα πάρα πολλά βήματα προς τα πίσω.

Η περίφημη προεκλογική ανάπτυξη του 4% προσγειώθηκε ανώμαλα στον προϋπολογισμό στο 2,8% και ο πολύς Γιάννης Στουρνάρας τον πετσοκόβει στα 2,5%.

Η 13η σύνταξη, αν και είχε ψηφιστεί από τη Νέα Δημοκρατία επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, χάθηκε με τη δικαιολογία Βρούτση ότι ήταν προεκλογικό επίδομα.

Τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν πρόκειται να τη δεχθούν σε καμία περίπτωση και το Βερολίνο και το Παρίσι όσο και να παρακαλούν Μητσοτάκης και Σταϊκούρας.

Οι επενδύσεις, η καραμέλα του Μητσοτάκη, του Γεωργιάδη, του Σταϊκούρα, δεν φαίνεται να βρίσκουν τον δρόμο προς τη χώρας μας.

Από την 1η Μαΐου η χώρα ετοιμάζεται να ζήσει εποχές Ισπανίας επί κυβερνήσεως της Δεξιάς με δεκάδες καθημερινούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Οι Θεσμοί είναι και εδώ κάθετοι. Ο νόμος Κατσέλη παύει να ισχύει και όσοι θέλουν να σωθούν πρέπει να κάνουν αίτηση μέχρι τέλος Απριλίου διαφορετικά τους περιμένουν ή πλειστηριασμοί ή ένα πτωχευτικό δίκαιο με το οποίο χάνουν όλοι τους την περιουσία.

Οι συντάξεις και οι μισθοί μειώνονται ή μένουν οριακά σταθεροί αλλά τα προϊόντα στα σούπερ μάρκετ αυξάνουν αργά αλλά σταθερά.

Οι λιποθυμίες μαθητών στα σχολεία από έλλειψη φαγητού κάνουν ξανά την εμφάνισή τους.

Η αγορά αγκομαχάει και οι έμποροι άρχισαν ήδη να διαμαρτύρονται. Η Υγεία και η Παιδεία υποβαθμίζονται και ιδιωτικοποιούνται.

Η ψυχολογία καταρρακώθηκε σε μόλις επτά μήνες. Η κοινωνία και οι ελληνικές οικογένειες βλέπουν ξανά τη μαύρη τρύπα της φτώχειας να πλησιάζει απειλητικά.

Αλλά κανέναν από τους κυβερνώντες δεν φαίνεται να τον απασχολεί.

Όλη η κυβέρνηση Μητσοτάκη μαζί με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, εν χορώ πορεύονται προς τη νεοφιλελεύθερη ουτοπία τους αδιαφορώντας για τους πολίτες και καταστρέφοντας για ακόμη μια φορά την Ελλάδα. Εμείς θα τους αφήσουμε;

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter