Όταν η Σαρλίζ Θέρον δάκρυσε όταν μίλησε για την ταινία «Black Panther»

Όταν η Σαρλίζ Θέρον δάκρυσε όταν μίλησε για την ταινία «Black Panther»

Όταν η Σαρλίζ Θέρον είδε την ταινία «Black Panther» αισθάνθηκε πολλά περισσότερα από ικανοποίηση για το τελευταίο δημιούργημα των Marvel Studios.

Ήταν μια συναισθηματική υπενθύμιση του παρελθόντος της – της παιδικής ηλικίας που πέρασε μέσα στις πρακτικές διακρίσεων του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική.

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Νότια Αφρική κατά την εποχή του απαρτχάιντ και είμαι πάρα πολύ λευκή Αφρικανή που έζησε και αναπτύχθηκε κάτω από εξαιρετικά σκοτεινές συνθήκες και αυτό πραγματικά σε σημαδεύει ως άνθρωπο» δήλωσε η Θέρον σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Μάικλ. Μπ. Τζόρνταν στο πλαίσιο του «Actors on Actors» του Variety. «Είτε πρόκειται για ιδεολογία ή όχι, ζείτε με αυτήν».

Η Θέρον ανέφερε ότι ήταν 15 ετών, όταν οι νόμοι για το απαρτχάιντ καταργήθηκαν τελικά, αλλά τα αποτελέσματά του στην ίδια εξακολουθούν να υπάρχουν σήμερα. Η ηθοποιός στην πραγματικότητα αντέδρασε με δάκρυα στα μάτια της, όταν ο Μάικλ Μπ. Τζόρνταν τη ρώτησε πως ένιωσε όταν είδε πρώτη φορά την ταινία «Black Panther».

Είπε ότι της προκάλεσε μια «συναισθηματική αντίδραση» που οφείλεται εν μέρει στις δύο υιοθετημένες Αφρο-Αμερικανίδες κόρες της – στις οποίες ανυπομονεί να δείξει την ταινία (όταν είναι αρκετά μεγάλες) – αλλά και λόγω της αίσθησης της κάθαρσης που αισθάνθηκε όταν είδε το φιλμ.

«Αυτή η ταινία έσπασε τόσες πολλές γυάλινες οροφές. Όχι μόνο το γεγονός ότι υπάρχουν γυναίκες στην εξουσία και ότι είναι μαύρες, όμορφες, δυνατές Αφρο-Αμερικανίδες γυναίκες, γυναίκες της Αφρικής… Είχε έντονο νόημα κάθαρσης» ανέφερε. «Θέλω να πω ότι είναι τόσο εμψυχωτικό να παρακολουθείς την ταινία»

Μέρος των συναισθηματικών αντιδράσεων που της προκάλεσε η ταινία ήταν το γεγονός ότι στην ηλικία των 20 – 30 ετών πραγματικά ήρθε αντιμέτωπη με τον θυμό και την ενοχή που ένιωθε από την παιδική ηλικία της, επειδή απλώς έζησε σε έναν τόπο που δεν είχε επιλέξει, όπως εξήγησε.

Παρά τις πολυάριθμες τραγωδίες στη ζωή της, τόνισε ότι ήταν η εμπειρία της με το απαρτχάιντ που τελικά την οδήγησε στη θεραπεία.

«Είναι πολλά περισσότερα από απλά να είστε απλά από την Αφρική ή να είστε Αφρο-Αμερικανός» σημείωσε. «Είναι πολλά περισσότερα από αυτό» τόνισε η γεννημένη στη Νότια Αφρική ηθοποιός, η οποία εγκαταστάθηκε στις ΗΠΑ στις αρχές της δεκαετίας του 1990.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter