Όταν η Σπυράκη πήγε να καλύψει τη Μαρέβα και βγήκε κουρεμένη!

Όταν η Σπυράκη πήγε να καλύψει τη Μαρέβα και βγήκε κουρεμένη!

Ο λόγος για την εκπρόσωπο Τύπου της Ν.Δ. και ευρωβουλευτή, Μαρία Σπυράκη η οποία διαμαρτυρήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το θέμα των Paradise Papers και την «ένοχη σιωπή της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τη στάση των ευρωβουλευτών της, οι οποίοι επιχείρησαν μόλις πριν λίγες μέρες να μπλοκάρουν ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την προστασία των καταγγελτών (whistleblowers) που διευκολύνουν τη δημοσιοποίηση περιστατικών τέτοιου είδους».

Στην αρχική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα επισημαινόταν πως η στάση αυτή «δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας για την ανοιχτή στήριξη του κόμματος του Κυριάκου Μητσοτάκη στο λόμπυ των μεγάλων συμφερόντων και των πολυεθνικών».

Σημειώνεται πως στόχος του ψηφίσματος αυτού ήταν οι συνέπειες της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής καθώς με τον τρόπο αυτό, χάνονται πόροι που θα μπορούσαν να ενισχύσουν το κοινωνικό κράτος, αναπτυξιακές δράσεις, δράσεις αναφορικά με το περιβάλλον, και άλλα.

Η εκπρόσωπος Τύπου ωστόσο της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη θεώρησε πως έπρεπε να διαμαρτυρηθεί γιατί η ίδια δεν είχε καταψηφίσει – όπως λέει – το σχετικό ψήφισμα. Αναφέρει επίσης πως προέτρεψε (προφανώς χωρίς αποτέλεσμα) και συναδέλφους της να υπερψηφίσουν την προστασία των καταγγελτών. Παραθέτει επίσης στην ανακοίνωσή της και σχετικό link (όλη η διαμαρτυρία της στο τέλος του άρθρου).

Μόνο, που αντί να διαψεύσει, επιβεβαίωσε αυτό που είχε καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην ανακοίνωση-απάντηση, το κυβερνών κόμμα, αφού συγχαίρει την κυρία Σπυράκη για τα γρήγορα αντανακλαστικά, επισημαίνει πως με τον τρόπο αυτό η κυρία Σπυράκη «άδειασε» κυριολεκτικά τους συναδέλφους της, ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

Από τα ίδια τα πρακτικά που επικαλέστηκε προκύπτει πως όχι μόνον οι υπόλοιποι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας απείχαν από την ψηφοφορία, αλλά κατέθεσαν και τροπολογίες με προσκόμματα για την προστασία των καταγγελτών! Οι τροπολογίες αυτές μάλιστα υπερψηφίστηκαν και από την κυρία Σπυράκη, όπως και από τους υπόλοιπους ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας.

«Στα πρακτικά, ωστόσο, που επικαλέστηκε, είναι καταγεγραμμένη όχι μόνο η αποχή των υπόλοιπων ευρωβουλευτών της ΝΔ από την τελική ψηφοφορία, αλλά και οι 3 τροπολογίες που κατέθεσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που επιχειρούσαν να αλλοιώσουν το αρχικό κείμενο, θέτοντας προσκόμματα στην προστασία των καταγγελτών. Οι 3 τροπολογίες αυτές, οι οποίες συνυπογράφονταν από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, Ελ. Βόζενμπεργκ και Θ. Ζαγοράκη, υπερψηφιστήκαν από όλους τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, και βεβαίως τη Μ. Σπυράκη».

Όλη η απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, Μ. Σπυράκη, για τη στάση των ευρωβουλευτών της ΝΔ

Καταρχάς, οφείλουμε να συγχαρούμε την εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρία Σπυράκη, για τα εξαιρετικά “γρήγορα” αντανακλαστικά της, αφού… κατάφερε να απαντήσει μία βδομάδα μετά στην ανακοίνωση μας για τη στάση των ευρωβουλευτών της ΝΔ στο ψήφισμα για την προστασία των καταγγελτών (whistleblowers).

Ωστόσο, η απάντηση της έκανε τα πράγματα χειρότερα, αφού αποκάλυψε ότι άδειασε μεγαλοπρεπώς τους υπόλοιπους ευρωβουλευτές της ΝΔ καθώς, προκειμένου να διασώσει την θέση της, ισχυρίστηκε πως τους “παρότρυνε” να υπερψηφίσουν τη συγκεκριμένη έκθεση.

Προκειμένου να θολώσει περαιτέρω τα νερά, η Μ. Σπυράκη επικαλέστηκε τα πρακτικά του Ευρωκοινοβουλίου, στα οποία όντως εμφανίζεται πως υπερψήφισε το τελικό κείμενο. Στα πρακτικά, ωστόσο, που επικαλέστηκε, είναι καταγεγραμμένη όχι μόνο η αποχή των υπόλοιπων ευρωβουλευτών της ΝΔ από την τελική ψηφοφορία, αλλά και οι 3 τροπολογίες που κατέθεσε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, που επιχειρούσαν να αλλοιώσουν το αρχικό κείμενο, θέτοντας προσκόμματα στην προστασία των καταγγελτών. Οι 3 τροπολογίες αυτές, οι οποίες συνυπογράφονταν από τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, Ελ. Βόζενμπεργκ και Θ. Ζαγοράκη, υπερψηφιστήκαν από όλους τους ευρωβουλευτές της ΝΔ, και βεβαίως τη Μ. Σπυράκη.

Όπως προκύπτει, λοιπόν, από τη σημερινή της απάντηση, η Μ. Σπυράκη ήταν “σαν έτοιμη από καιρό” για τη μονταζιέρα της ΝΔ.

* Σας επισυνάπτουμε τα πρακτικά, στα οποία μπορείτε να βρείτε τα ονόματα των ευρωβουλευτών της ΝΔ και πώς αυτοί ψήφισαν τόσο στο τελικό κείμενο όσο και στις τροπολογίες. Για τη διευκόλυνση σας, στις σελίδες 142-172 θα βρείτε όλες τις ψηφοφορίες. Οι επίμαχες τροπολογίες είναι οι 2, 3, 4 στις σελίδες 152, 156, 162 αντίστοιχα.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2017/11/08/5a030dd4cd3a1862f92b4c23.pdf

Η διαμαρτυρία της Μαρίας Σπυράκη που προηγήθηκε:

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ, 08/11/2017

Η διαμαρτυρία της κυρίας Σπυράκη:

Προς τους υπευθύνους έκδοσης.

Όπως προκύπτει από τα πρακτικά της ψηφοφορίας της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, της 24ης Οκτωβρίου, για το θέμα της Προστασίας Μαρτύρων Δημοσίου Συμφέροντος (whistleblowers), το οποίο συνδέεται και με τις αποκαλύψεις για τα paradise papers, ως εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, και με την ιδιότητά μου της ευρωβουλευτού της ΝΔ και του ΕΛΚ, όχι μόνο υπερψήφισα την σχετική πρόταση αλλά προέτρεψα και συναδέλφους μου ευρωβουλευτές του ΕΛΚ να πράξουν το ίδιο.

Σας παραθέτω και το link με τα πρακτικά της ψηφοφορίας , όπου στην σελίδα 172 φαίνεται η θετική ψήφος μου αλλά και συναδέλφων μου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Σας παρακαλώ να ανακαλέσετε δημόσια , όπως οφείλετε, το ανακριβές ρεπορτάζ που δημοσιεύσατε στο μέσο σας και να φιλοξενήσετε την επιστολή μου στον ίδιο χώρο.

Μαρία Σπυράκη

Εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ

Ευρωβουλευτής ΝΔ-ΕΛΚ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter