Όταν η υπεροψία της κυβέρνησης πλήττει τον Μητσοτάκη

Όταν η υπεροψία της κυβέρνησης πλήττει τον Μητσοτάκη

Ενώ η πανδημία κτυπάει με σφοδρότητα τη χώρα μας και η οικονομική δραστηριότητα έχει ουσιαστικά μηδενιστεί, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη βρήκε την ευκαιρία να βοηθήσει με δεκάδες εκατομμύρια τα ιδιωτικά κέντρα εκπαίδευσης που δεν κατάφερε παρά τη σφοδρή της επιθυμία να τα εξισώσει με τα δημόσια Πανεπιστήμια.

Με πρόσχημα τον κορονοϊό η κυβέρνηση πέρασε χωρίς καμία διαβούλευση και συζήτηση στη Βουλή, με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου μέτρα που διαλύουν τις εργασιακές σχέσεις, καθιερώνουν ελαστικό ωράριο και μισθούς πείνας για τους εργαζόμενους, διαλύουν τη μεσαία τάξη και πολύ περισσότερο την κατώτερη, ενώ ενισχύουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες, τους καναλάρχες και μια ελίτ που τη χρηματοδότησε για να ανέβει στην εξουσία τον προηγούμενο Ιούλιο.

Φυσικός αυτουργός των περισσότερων μέτρων της καταστροφικής για τους εργαζόμενους πολιτικής ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης. Είχε δείξει άλλωστε τις προθέσεις του από την κυβέρνηση Σαμαρά στην οποία κατείχε το ίδιο πόστο. Εμπνευστής και ηθικός αυτουργός ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης . Και αυτός στην κυβέρνηση Σαμαρά ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε στείλει στην ανεργία αρκετές χιλιάδες εργαζόμενους και υπερηφανευόταν για αυτό.

Μετά τη νίκης τους στις εκλογές του Ιουλίου, βοηθούμενοι από τη μαύρη προπαγάνδα και τα fakeτων μεγαλοκαναλαρχών, του φιλικού τους Τύπου και της υπεροψίας που τους διακατείχε,εξαπέλυσαν μια λυσσώδη επίθεση κατά των εργαζόμενων μοιράζοντας δισεκατομμύρια στους φίλους και τα στελέχη τους χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.

Όμως όλη αυτή η υπεροπτική αντιμετώπιση των πραγμάτων τους οδήγησε σε πράξεις που κτύπησαν και τάξεις φιλικά προσκείμενες σε αυτούς. Ειδικά με την απαξίωση, των δεκάδων χιλιάδων επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων που κουβαλάνε ο καθένας από 2 και 3 μεταπτυχιακά και διδακτορικά, στον βωμό της δήθεν ανακούφισή τους με τα voucherτων 600 ευρώ αλλά και το μοίρασμα των εκατομμυρίων στους φιλικούς τους ΚΕΚάρχες έκαναν το μοιραίο λάθος.

Ήρθαν έτσι στο φως τα μαργαριτάρια της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης με τα περίφημα ελικίκου που οι «άριστοι» δεν μπόρεσαν να προλάβουν.

Στο Μαξίμου μετά τις αποκαλύψεις του Documentoκαι άλλων εφημερίδων άρχισαν να αισθάνονται την πίεση, αλλά δεν μπορούσαν να τα ρίξουν όλα πάνω στον Βρούτση. Γιατί τι θα μπορούσαν να πουν; Ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν γνώριζε; Θα γέλαγαν και οι κότες όπως όταν ισχυρίστηκε στη Βουλή ότι ήταν ο πιο μικρός αντιστασιακός κατά της χούντας.

Και διέταξαν τον υπουργό Εργασίας να πάρει πίσω την τηλεεκπαίδευση με εντολή πάντα Μητσοτάκη βεβαίως βεβαίως. Αλλωστε ο υπουργός Εργασίας είναι αναλώσιμος. Ο πρωθυπουργός όμως όχι, τουλάχιστον προς το παρόν.

Μόνο που το γυαλί διερράγη. Η κεκόπορτα στην αδιαλλαξία και υπεροψία της κυβέρνησης άνοιξε. Είναι η καλύτερη ευκαιρία για τη δημοκρατική αντιπολίτευση να ξηλώσει το πουλόβερ που τόσο σφιχτά κρατούσεη κυβέρνηση Μητσοτάκη και να αποκαλύψει τις πολιτικές της που θα οδηγήσουν τη χώρα στην εξαθλίωση και τη φτώχεια.

Καλύτερη ευκαιρία δεν θα μπορούσε να της δοθεί.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter