Όταν η υποκρισία «χτυπάει κόκκινο»: Στο Μάτι ο Μητσοτάκης ζητούσε την παραίτηση Τσουβάλα, τώρα τον κάνει γ.γ ΠΡΟ.ΠΟ

Όταν η υποκρισία «χτυπάει κόκκινο»: Στο Μάτι ο Μητσοτάκης ζητούσε την παραίτηση Τσουβάλα, τώρα τον κάνει γ.γ ΠΡΟ.ΠΟ

Όλη η υποκρισία της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη συγκεκριμένα θα μπορούσε αποτυπωθεί στην τοποθέτηση του κύριου Κωνσταντίνου Τσουβάλα στη θέση του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης.

Ήταν τον περασμένο Ιούλιο που η Νέα Δημοκρατία δε σταματούσε να κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την κακή διαχείριση της τραγωδίας στο Μάτι. Ένα από τα πρόσωπα που δέχτηκε τότε σκληρή κριτική από τα «γαλάζια» στελέχη και από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ήταν ο τότε πρώην αρχηγό της ΕΛΑΣ και νυν γενικός γραμματέας ΠΡΟ.ΠΟ, Κωνσταντίνος Τσουβάλας.

Η ΝΔ ζητούσε τότε ξανά και ξανά την απομάκρυνσή του μετά και τη συνέντευξη που είχε παραχωρήσει λέγοντας πως «είναι περήφανος για τις υπηρεσίες της ελληνικής αστυνομίας» και πως τα πράγματα θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί πολύ χειρότερα.

Θυμηθείτε τη συνέντευξη του κ. Τσουβάλα

Την ίδια στιγμή ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 31 Ιουλίου, στη συνέντευξη τύπου που έδινε για τις πυρκαγιές λίγο πριν αποπεμφθεί ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας, αναρωτιόταν πώς ασκούν τα καθήκοντά τους αυτοί οι άνθρωποι και συγκεκριμένα αναφέρθηκε στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

«Αδυνατώ να καταλάβω τι σημαίνει πολιτική ευθύνη χωρίς καμία παραίτηση. Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω. Και νομίζω δεν το καταλαβαίνει και η μεγάλη πλειοψηφία για να μην σας πω όλη οι συμπολίτες μας. Όταν αναλαμβάνει κάποιος πολιτική ευθύνη για κάτι πρέπει να συνοδεύεται αυτή η πολιτική ευθύνη και από μία πράξη» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Πραγματικά αναρωτιέμαι πώς κάποιοι άνθρωποι κοιμούνται σήμερα και συνεχίζουν μακάριοι να ασκούν τα καθήκοντά τους. Δεν αναφέρομαι μόνο στον ίδιο τον κ. Τσίπρα αλλά ο κ. Τόσκας, ο κ. Σκουρλέτης, η κύρια Δούρου, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας και ο αρχηγός της αστυνομίας φέρουν μεγάλες ευθύνες. Δεν θα έπρεπε να βρίσκονται σήμερα στη θέση τους, γιατί αύριο μπορεί να κληθούν να διαχειριστούν μια άλλη πυρκαγιά. Και ρωτάω σήμερα. Ποιος Έλληνας πολίτης έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν άλλη μία φυσική καταστροφή». 

Τελικά, ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας αποπέμφθηκε στις 5 Αυγούστου 2018. Όμως επανέρχεται ως γ.γ. του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με την κυβέρνηση της ΝΔ στις 16 Ιουλίου του 2019. 

Ο κ. Μητσοτάκης θα πρέπει τώρα να δώσει μια εξήγηση για την απόφασή του αυτή η οποία έχει προκαλέσει ήδη πλήθος αντιδράσεων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter