Όταν η Άννα-Μισέλ χλεύαζε τους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθούν τώρα να οικειοποιηθούν! (Video)

Όταν η Άννα-Μισέλ χλεύαζε τους νόμους του ΣΥΡΙΖΑ που προσπαθούν τώρα να οικειοποιηθούν! (Video)

Μπορεί τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ να πανηγυρίζουν για τις ξένες παραγωγές που θα γυριστούν στην Ελλάδα, αλλά αν κάποιος έχει μνήμη, θυμάται τότε τη Νέα Δημοκρατία και πως αντιμετώπισε το σχετικό νόμο που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι διαβάζουμε τώρα ότι «παραγωγές αξίας άνω των 200 εκατομμυρίων ευρώ γυρίζονται ή έχουν προγραμματιστεί να γυριστούν φέτος στην Ελλάδα». Μεταξύ αυτών, λένε οι πληροφορίες έχουν δρομολογηθεί παραγωγές από το Netflix και την Disney.

Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε, στην Ελλάδα γυρίζονται φέτος δύο διεθνείς μεγάλες παράγωγες: Η Greek Freak της Disney Plus για τη ζωή του Γιάννη Αντετοκούνμπο και η Knives Out 2 του Netflix με τον Daniel Graig, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες συζητήσεις και συμφωνίες γίνονται και για άλλες μεγάλες διεθνείς παραγωγές.

Αλλά τι έλεγε τότε -4 χρόνια πριν- η Νέα Δημοκρατία για το «cash rebate» δηλαδή για τη χρηματοδότηση κινηματογραφικών & άλλων οπτικοακουστικών παραγωγών στη χώρα μας;

«Πριν από 4 χρόνια η ΝΔ χαρακτήριζε κοροϊδία το κίνητρο φανερώνοντας πλήρη άγνοια για το πως λειτουργεί το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Σήμερα τα ‘πετσωμενα’ ΜΜΕ το παρουσιάζουν ως δικό τους επίτευγμα…» σημειώνει σε ανάρτησή του ο Λευτέρης Κρέτσος -πρώην υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης – με υπουργό τον Νίκο Παππά.

Ο ίδιος παρουσιάζει σε ανάρτησή του στο twitter την τότε βουλευτή της Ν.Δ. Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου (σήμερα στην Ευρωβουλή) να χλευάζει από το βήμα της Βουλής τις σχετικές προβλέψεις του νόμου για ενίσχυση των ξένων παραγωγών στη χώρα μας. Μιλούσε μάλιστα για «παραμύθια της Χαλιμάς»!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter