Όταν η Καϊλή έλεγε πως το Κατάρ είναι «πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα»

Όταν η Καϊλή έλεγε πως το Κατάρ είναι «πρωτοπόρο στα εργασιακά δικαιώματα»

«Πρωτοπόρο» στα εργασιακά δικαιώματα είχε χαρακτηρίσει πριν μερικές εβδομάδες η Εύα Καϊλή το Κατάρ που φιλοξενεί το μουντιάλ 2022, κόντρα στο μπαράζ διαμαρτυριών και αντιδράσεων για το αιματοβαμμένο Παγκόσμιο Κύπελλο που είναι σε εξέλιξη. Η διατύπωση της κ. Καϊλή, που ερευνάται για μεγάλη υπόθεση διαφθοράς από Καταριανούς αξιωματούχους σύμφωνα με τον βελγικό Τύπο, είχε προκαλέσει αίσθηση από το βήμα του Ευρωκοινοβουλίου.

Δείτε επίσης: Αδιανόητη δήλωση Καϊλή: «Πρωτοπόρο το Κατάρ στα εργασιακά δικαιώματα»

Τότε, παρά τους περίπου 6.500 νεκρούς εργάτες μόνο για τα έργα του Μουντιάλ η κ. Καϊλή ανακάλυψε «πρωτοπορία στα εργασιακά δικαιώματα» στο Κατάρ, επικαλούμενη και την έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας, του οργανισμού, όμως, που έχει καταγγείλει μαζικούς θανάτους στη χώρα.

Μάλιστα, η κ. Καϊλή δεν είχε διστάσει να κατηγορήσει όσους ασκούν κριτική στο Κατάρ για… μπούλινγκ.

«Κάποιοι εδώ καλούν να κάνουμε διακρίσεις σε βάρος τους. Τους κάνουν μπούλινγκ, κατηγορούν όλους όσους τους μιλάνε ή εμπλέκονται μ’ αυτούς για διαφθορά. Ωστόσο, πάλι παίρνουν το φυσικό αέριο τους. Πάλι, έχουν εταιρείες που κερδίζουν δισεκατομμύρια εκεί», είπε συγκεκριμένα η ελληνίδα ευρωβουλευτής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter