Όταν η πραγματικότητα ονειρεύεται τον Κυριάκο!

Όταν η πραγματικότητα ονειρεύεται τον Κυριάκο!

Είναι αλήθεια ότι βιώνουμε τη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης. Φυσικά κάποια κυβέρνηση θα έπαιρνε χειρότερο βαθμό, σε σχέση με διαχείριση κρίσεων, οικονομικών επιδόσεων, κοινωνικών ανισοτήτων και δεικτών διαφθοράς, όμως η κυβέρνηση της ΝΔ στον τομέα της προπαγάνδας κάνει τον Γκέμπελς να ωχριά μπροστά της!

Η κοινή γνώμη γνωρίζει ότι πολλοί πολιτικοί λένε ψέματα, Για να είμαστε όμως ακριβοδίκαιοι οι πολιτικοί διαχωρίζονται σ’ αυτούς, που λένε συνειδητά ψέματα, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι σε κοροϊδεύουν, ή λένε ψέματα, χωρίς καμία πρόθεση εξαπάτησης, για πράγματα που θέλουν, επιθυμούν, προσπαθούν να φέρουν εις πέρας, αλλά λόγω άλλων παραγόντων δεν καταφέρνουν.

Στη κυβέρνηση Μητσοτάκη το ψέμα, η διαστρέβλωση της πραγματικότητας, η απόκρυψη των πραγματικών γεγονότων, η παραποίηση της αλήθειας είναι σε ημερήσια διάταξη σύμφυτα με τον τρόπο, που πολιτεύεται η Νέα Δημοκρατία.

Παραδείγματα αμέτρητα. Ακούμε ότι είμαστε πρώτοι στη διαχείριση της πανδημίας ενώ είμαστε τελευταίοι, ακούμε ότι όσοι ασθενείς διασωληνώθηκαν εκτός ή εντός ΜΕΘ είχαν το ίδιο αποτέλεσμα, αλλά η έρευνα του κ. Λύτρα έδειξε σαφώς ότι όσοι διασωληνώθηκαν εκτός ΜΕΘ στα περιφερειακά νοσοκομεία κατέληξαν όλοι και σχεδόν όλοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ακούμε ότι οι συνταξιούχοι θα πάρουν αύξηση από τον Ιανουάριο, αποκρύπτοντας το γεγονός ότι αυτό έχει δρομολογηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!

Ακούμε επίσης ότι η ΝΔ παρέλαβε μια χρεωκοπημένη ΔΕΗ και την έκανε να πετάει, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ κράτησε τον έλεγχο της ΔΕΗ, μείωσε το δανεισμό της κατά ένα δις και δεν αύξησε ούτε ένα ευρώ τις τιμές για τους καταναλωτές ενώ η ΔΕΗ στα χέρια της ΝΔ ιδιωτικοποιήθηκε με ζημιά του ελληνικού Δημοσίου, που έβαλε 100 δις για να χάσει το 17% των μετοχών της, το πρώτο εξάμηνο 2022 το χρέος της έφθασε 4,3 δις με την ίδια, αντί να παίζει κοινωνικό ρόλο συγκρατώντας τις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, να ηγείται στο ράλλυ αύξησης των τιμών ρεύματος! Αν δε, η ΝΔ δεν είχε πουλήσει τον ΑΔΜΗΕ, τώρα δεν θα μπορούσε να σταθεί!

Προκλητικό και γκεμπελικό το κόμμα που χρεωκόπησε τη χώρα και την οδήγησε στα μνημόνια, τολμά να λέει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε το 3ο και αχρείαστο μνημόνια ενώ η ΝΔ παρέδωσε τη χώρα με τα ταμεία άδεια και την αξιολόγηση της χώρας στον αέρα! Ο απίστευτα προκλητικός ψεύτης και κοινός συκοφάντης Μητσοτάκης συνέχισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει το 4ο μνημόνιο και ζητούσε πιστοληπτική γραμμή στήριξης ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να βγάλει τη χώρα ολοκληρωτικά από την διεθνή επιτροπεία γιατί ρύθμισε το δημόσιο χρέος, το οποίον αν δεν είχε ρυθμιστεί, η χώρα θα ήταν ακόμη στα μνημόνια και άφησε 37 δις αποθεματικό στα δημόσια ταμεία, τα οποία ο κ. Μητσοτάκης οικειοποιήθηκε ως δικό του επίτευγμα! Το θράσος του ανδρός απύθμενο και κανείς δεν μπορεί να πιστέψει τα αυτιά του, όταν με φυσικότατο και ατάραχο ύφος ακούγονται αυτές οι ακρότητες!

Δυστυχώς βομβαρδιζόμαστε καθημερινά από τη χυδαία προπαγάνδα της ΝΔ, με πολλούς να διερωτώνται πως είναι δυνατόν να λέγονται αυτά τα τόσο εξωφρενικά; Κι όμως αποτελούν συστηματική επανάληψη μιας συγκεκριμένης ακροδεξιάς τακτικής. Όσο πιο πολλά θρασύτατα ψέματα ακουστούν και όσο πιο πολύ μεταδοθούν από διαφορετικά ΜΜΕ και μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόσο πιο πολλές αμφιβολίες θα δημιουργηθούν στον κόσμο για την αλήθεια. Την ίδια τακτική εφάρμοσε κατά κόρον ο Τραμπ στις ΗΠΑ. Όταν δε, χρησιμοποιούνται συχνά αντικρουόμενες απόψεις, τακτική που εφαρμόζει συχνά πυκνά ο Άδωνις Γεωργιάδης αντιστρέφοντας την πραγματικότητα με χυδαίο τρόπο, τότε ο πολίτης αρχίζει να χάνει την αντικειμενικότητα της αλήθειας.

3,5 χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ για όλα τα αρνητικά γεγονότα που συμβαίνουν, ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για όλα,. Όταν τα ομόλογα έπεφταν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ρυθμίσει το χρέος αφήνοντας μαξιλάρι ασφαλείας 37 δις, η ΝΔ επικαλείτο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που οι αγορές έβλεπαν να έρχεται στη πρωθυπουργία γι’ αυτό οι τιμές των ομολόγων έπεφταν. Τώρα που τα ομόλογα έχουν πάρει την ανιούσα, αυτό δεν αποτελεί επίδραση της πολιτικής Μητσοτάκη, αλλά φταίνε οι διεθνείς συνθήκες!

Δηλαδή όταν η πραγματικότητα ευνοεί τη κυβέρνηση, είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που τη διαμορφώνει! Η πραγματικότητα ονειρεύεται τον Κυριάκο, ακόμη κι αν πρέπει να καταφύγει σε «τερατογενή» ψέματα.. Όταν η πραγματικότητα ζημιώνει τη κυβέρνηση φταίνε όλοι οι άλλοι, εκτός από αυτόν που κυβερνά! Υπευθυνότητα του «Άριστου». Τόσο άριστου, που η επενδυτική βαθμίδα που υποσχέθηκε στη χώρα, ως ο πλέον ειδικός τεχνοκράτης, αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός!

Η προπαγάνδα που εξαπολύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ταυτόχρονη χειραγώγηση των ΜΜΕ, στοχεύει να αφαιρέσει τη δύναμη που έχουν στοιχεία και αποδείξεις που οδηγούν στην αλήθεια. Με άλλα λόγια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιδιώκει να γίνει ο διαμορφωτής της πραγματικότητας, αναγκάζοντας την αντιπολίτευση να αποδείξει το προφανές.

Όμως όσο κι αν η αλαζονεία δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι κάποιος είναι τόσο ισχυρός, που τα γεγονότα υφίσταται μόνον ως θέμα προσωπικής του άποψης, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μεθοδικά και γρήγορα θα δημοσιοποιεί τα αληθινά στοιχεία, σχετικά με γεγονότα και θα αγωνίζεται να έρθει στη χώρα μια νέα προοδευτική πλειοψηφία, με στόχο τη Δικαιοσύνη παντού και ανάπτυξη και προστασία για όλους!

Η Ελένη Αυλωνίτου είναι πρώην βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ / μέλος ΚΕΑ ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter