Όταν ο Άδωνης δήλωνε με στόμφο ότι δεν υπήρξε «ούτε ένας νεκρός στο Πολυτεχνείο» (Video)

Όταν ο Άδωνης δήλωνε με στόμφο ότι δεν υπήρξε «ούτε ένας νεκρός στο Πολυτεχνείο» (Video)

«Scripta manent» έλεγαν οι αρχαίοι Λατίνοι, αλλά ευτυχώς στις μέρες μας εκτός από τα γραπτά «μένουν» και τα λόγια – τουλάχιστον όσα έχουν καταγραφεί σε βίντεο.

Έτσι λοιπόν η προσπάθεια του Άδωνι Γεωργιάδη να μετατραπεί σε έναν «καθωσπρέπει» ακροδεξιό νεοφιλελεύθερο, «αμβλύνοντας» τις πιο προκλητικές τοποθετήσεις του παρελθόντος, προσκρούει και θα προσκρούει διαρκώς στα ντοκουμέντα των (όχι και τόσο) παλαιότερων εποχών.

Έτσι λοιπόν στο youtube υπάρχει αναρτημένο βίντεο από εκπομπή στην οποίαν ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωνε εμφατικά και με στόμφο ότι στο Πολυτεχνείο δεν υπήρξε «ούτε ένας» νεκρός.

«Επειδή θέλω να είμαι ειλικρινής και δημοσίως να το ξεκαθαρίσουμε γιατί δεν αντέχω τα παραμύθια, δεν υπήρξε ούτε ένας νεκρός στο Πολυτεχνείο», δήλωνε, χαρακτηρίζοντας την εξέγερση και τους νεκρούς της ως «τον ιδρυτικό πολιτικό μύθο της ιδεολογικής ηγεμονίας της Αριστεράς στην Ελλάδα».

Αργότερα βέβαια, έχοντας μεταπηδήσει από το ΛΑΟΣ στη Νέα Δημοκρατία, στην οποίαν στη συνέχεια θα λάμβανε τη θέση του αντιπροέδρου δίπλα στον… «πολιτικό κρατούμενο 6 μηνών», κατά δήλωσή του, Κυριάκο Μητσοτάκη, απέφυγε να απαντήσει ευθέως στην ερώτηση εάν αμφισβητεί τους νεκρούς του Πολυτεχνείου, «κλείνοντας το μάτι» στους διαφόρων ειδών νοσταλγούς της Χούντας αλλά περιοριζόμενος στα όρια της -ολοένα μετατοπιζόμενης προς τα ακροδεξιά- «πολιτικής ορθότητας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter