Όταν ο Άδωνης δήλωνε ότι για τις ροές των προσφύγων φταίει ο Τσίπρας και όχι η «γεωπολιτική»

Όταν ο Άδωνης δήλωνε ότι για τις ροές των προσφύγων φταίει ο Τσίπρας και όχι η «γεωπολιτική»

Μπορεί ο Γιώργος Κουμουτσάκος ξαφνικά να ανέκρουσε πρύμναν για το μεταναστευτικό και τις εισροές των προσφύγων σε σχέση με όσα έλεγε ο ίδιος και άλλοι συνάδελφοι του από τη ΝΔ, ωστόσο είναι καλό να θυμίσουμε τι έλεγαν σημερινοί υπουργοί της ΝΔ και τότε βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στελέχη τα οποία άσκησαν φθηνή αντιπολίτευση σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα και τώρα που στα χέρια τους έχουν να διαχειριστούν ένα τόσο σύνθετο και περίπλοκο ζήτημα, το ρίχνουν στη…«γεωπολιτική».

Διαβάστε επίσης: «Ο Γιώργος (Κουμουτσάκος) είναι πονηρός» και βρήκε τι φταίει για την προσφυγική κρίση… (Photo)

Ήταν Ιανουάριος του 2016 όταν ο Άδωνης Γεωργιάδης στον «αέρα» του ραδιόφωνου των Παραπολιτικών, επέρριπτε ευθύνες προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα για τα κύματα των προσφύγων που εισέρεαν στη χώρα μας εξαιτίας των ταραχών στη Συρία και όχι μόνο.

«Ότι ζούμε στο μεταναστευτικό έχει υπογραφή από κάτω “Αλέξης Τσίπρας”» έλεγε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος υποστήριζε πως «η τόσο εχθρική στάση πια των υπολοίπων ευρωπαϊκών κυβερνήσεων εναντίον της Ελλάδας για το μεταναστευτικό προκύπτει γιατί όλες οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη θεωρούν υπεύθυνο τον Τσίπρα, δηλαδή την Ελλάδα. Δηλαδή, αντί να θεωρούν υπεύθυνη την Τουρκία, θεωρούν υπεύθυνη την Ελλάδα. Έχουν δίκιο που θεωρούν υπεύθυνη την Ελλάδα γιατί η Ελλάδα άνοιξε τα σύνορα της Ευρώπης, δεν τα άνοιξε η Τουρκία, απλώς η Τουρκία εκμεταλλεύτηκε την αλλαγή πολιτικής της Ελλάδας».

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε επίσης πως για τις εισροές των προσφύγων έφταιγε το άνοιγμα των συνόρων από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Λες και τα θαλάσσια σύνορα έχουν «φράχτες» για να τα ανοίγει όποτε θέλει ο κ. Γεωργιάδης. Ή τουλάχιστον αυτό μπορεί να ονειρεύεται.

«Ο πόλεμος στη Συρία ξεκίνησε το 2011, το 2014 στην Ελλάδα μπήκαν 75 χιλιάδες, το 2015 μπήκαν 800 χιλιάδες. Δεν έχει αλλάξει τίποτα στη Συρία μεταξύ ’14 και ’15, το μόνο που άλλαξε ήταν η κ. Χριστοδουλοπούλου που άνοιξε τα σύνορα. Ηταν σαν να υπήρχε μια τάπα και πήγε και έβγαλε την τάπα. Αυτά που σας περιγράφω για τις ευθύνες της ελληνικής κυβερνήσεως δεν το ξέρω μόνο εγώ, το έχουν καταλάβει και οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις» είχε αναφέρει.

Tώρα βέβαια τα στελέχη της ΝΔ ανακάλυψαν ότι φταίει η γεωπολιτική και ότι «η αντιμετώπισή της ξεπερνά τις δυνατότητες της Ελλάδας, όπως άλλωστε και της κάθε χώρας ξεχωριστά» , όπως ανέφερε ο κ. Κουμουτσάκο. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter