Όταν ο Άδωνις δικαιολογούσε τους «πυροβολισμούς στον αέρα» της Μανωλάδας

Όταν ο Άδωνις δικαιολογούσε τους «πυροβολισμούς στον αέρα» της Μανωλάδας

Φαίνεται πως για τον αντιπρόεδρο της ΝΔ δεν είναι όλα τα όπλα το ίδιο. Κάποια, αν για παράδειγμα προέρχονται από άσκοπους πυροβολισμούς στο Μενίδι και βρίσκουν ένα 11χρονο αγόρι, είναι συναυτουργοί σε εγκληματική ενέργεια που προκύπτει από την ελλιπή αστυνόμευση της περιοχής (όπως είχε επισημάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης).

Κάποια όπλα, όμως, είναι απλώς “η κακιά η ώρα”.

Όταν το 2014 ο Άδωνις Γεωργιάδης πανηγύριζε για την αθώωση των αφεντικών της Mανωλάδας, πιθανότατα δε θα μπορούσε να έχει στο μυαλό του το έγκλημα στο Μενίδι. Αλλά είναι δεδομένο πως είχε “κατοχυρωμένους” τους αξιακούς του κώδικες: Στη Μανωλάδα τα θύματα ήταν μετανάστες, σκουρόχρωμοι, εργάτες γης. Οι ένορκοι που αθώωσαν του δράστες της επίθεσης, δηλαδή τα αφεντικά που σημάδεψαν τους εργαζόμενους στα φραουλοχώραφα, ήταν -όπως διαβάζουμε- “2 γιατροί, 1 εκπαιδευτικός, 1 μηχανικός”. Δηλαδή επιφανείς πολίτες, δεν ήταν τίποτε μετανάστες ή τίποτε… Ρομά. Επομένως, για τον κ. Γεωργιάδη, οι σφαίρες, πολύ λογικά, κατευθύνθηκαν από μόνες τους, με τη βοήθεια των νόμων της Φυσικής, προς τους εργάτες.

Βέβαια, εφόσον και το πολιτικό διακύβευμα μετατοπίζεται, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στην τραγωδία στο Μενίδι, ξεκαθάρισε ότι είναι ευθύνη της Πολιτείας, γιατί προφανώς οι αδέσποτες σφαίρες πλέον αποτελούν πρόβλημα. “Η δολοφονία αυτού του παιδιού – έστω και εξ αμελείας- είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η Πολιτεία πρέπει επιτέλους να ξυπνήσει. Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε στη Βουλή το θέμα της εγκληματικότητας, ο Αλέξης Τσίπρας του απάντησε ότι είναι εκτός επικαιρότητας. Ο κ. Τόσκας πρέπει να δείξει σημάδια ότι ξυπνάει. Δεν χρειάζεται μαγικό ραβδί για να κάνεις τα αυτονόητα. Η περιοχή εκεί έχει γίνει γκέτο. Έπρεπε να θρηνήσουμε ένα 11χρονο παιδί για να πάρουμε μέτρα; Αυτή η τραγωδία δεν έχει προηγούμενο”, ανέφερε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter