Όταν ο Αλέξης έπεσε στα νύχια της ΝΕΤ, του ΣΚΑΪ και του Mega

Όταν ο Αλέξης έπεσε στα νύχια της ΝΕΤ, του ΣΚΑΪ και του Mega

Κάθε 6η Δεκεμβρίου ανήκει στον Αλέξη Γρηγορόπουλο!

Στον 15χρονο μαθητή που δολοφονήθηκε το 2008, στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου, στα Εξάρχεια, από ειδικό φρουρό της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο θάνατος του Αλέξη ήταν ακαριαίος, καθώς η σφαίρα διαπέρασε την καρδιά και καρφώθηκε στον 10ο θωρακικό σπόνδυλο.

Ο δολοφόνος του Επαμεινώνδας Κορκονέας, σκόπευσε το παιδί ευθεία και πυροβόλησε δύο φορές. Το έκανε χωρίς να έχει προκληθεί με οποιονδήποτε τρόπο, ενώ 8 χρόνια μετά, το 2016 δήλωνε ξεδιάντροπα πως δεν μετανιώνει και δεν θα ζητήσει συγγνώμη από κανένα δεκαπεντάχρονο.

Η δολοφονία στα ΜΜΕ

Αξίζει να θυμηθούμε τον απαράδεκτο τρόπο που παρουσίασε τότε, η δημόσια τηλεόραση τη στυγνή δολοφονία Γρηγορόπουλου.

Πόσα ελάχιστα δευτερόλεπτα αφιέρωσε σ αυτόν (υπογραμμίζοντας πως ζούσε στο Παλαιό Ψυχικό, πήγαινε σε ιδιωτικό σχολείο και ήταν γιος ενός πολιτικού μηχανικού και μιας κοσμηματοπώλη. Άρα τι; Φως φανάρι. Ένα κακομαθημένο πλουσιόπαιδο των βορείων προαστείων) και πόσα λεπτά, στη λεπτομερή περιγραφή των καταστροφών που προκάλεσαν οι διαδηλωτές στα μαγαζιά και στις περιουσίες των “κυρ- Παντελήδων”. Ούτε μια λέξη απ’ όλους αυτούς για τη δολοφονία, μόνο μοιρολογούσαν τις σπασμένες τζαμαρίες τους.

Αυτή θεωρήθηκε τότε -και προβλήθηκε μεγαλοπρεπώς- ως η είδηση της ημέρας: Οι μεγάλες υλικές καταστροφές γραφείων, καταστημάτων, δημοσίων και ιδιωτικών κτηρίων και οι αστυνομικοί που απειλήθηκαν από τους αντιεξουσιαστές. Όχι το ότι κάποιος ειδικός φρουρός, εντελώς αδικαιολόγητα- σκότωσε ένα μικρό παιδί.

Δείτε:

Αξίζει επίσης να μην ξεχνάμε πως το 2011, δηλαδή με τρία χρόνια καθυστέρηση, το Mega αποφάσισε να δώσει επιτέλους, μια απάντηση για το αλλοιωμένο βίντεο, που μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, το Δεκέμβριο του 2008, όπου όπως αποδείχθηκε, είχαν προστεθεί στο μοντάζ ήχοι, που έδιναν την εντύπωση έντασης μεταξύ των ειδικών φρουρών και των νεαρών. Από τον τότε διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης, αποδόθηκε η μετάδοση του βίντεο σε τεχνικά σφάλματα, απορρίπτοντας την παραποίησή για «προπαγανδιστικούς λόγους».

Να θυμηθούμε μήπως και το τι ειπώθηκε λίγες μόνο ώρες μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου, στον ΣΚΑΪ από τον Αλέξη Παπαχελά και την παρέα του Σία Κοσιώνη και Άρη Πορτοσάλτε;

«Δεν ήταν παρέα παιδιών που έπαιξαν σε λούνα παρκ. Επιτέθησαν σε εκπροσώπους του νόμου κι εμείς το ανεχόμαστε».

Και κάτι τελευταίο. Μην ξεχνάμε και τις «σχέσεις» του Κορκονέα με τον τότε βιβλιοπώλη και βουλευτή του ΛΑΟΣ, σημερινό υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη, όπως αυτές καταγγέλθηκαν από την μητέρα του 15χρονου παιδιού, Τζίνα Τσαλικιάν, σε συνέντευξή της στο «Κουτί της Πανδώρας». Είχε πει:

«Με ενοχλεί ο χλευασμός του Αλέξανδρου από τον Άδωνη Γεωργιάδη ο οποίος τέσσερα χρόνια μετά, την ημέρα της επετείου της δολοφονίας του προέβη σε επιθετικές δηλώσεις εναντίον του Αλέξανδρου που αποτελούν όχι μόνο συκοφαντική δυσφήμηση αλλά και προσβολή της μνήμης θανόντος. Υιοθέτησε παραδοχές και τοποθετήσεις που είναι αντίθετες στα ευρήματα της έρευνας και ξεπερνούν ακόμα και τους ισχυρισμούς των ιδίων των κατηγορουμένων. Άλλωστε όπως ανέφερε η Μαρία Χοντζέα, σύζυγος Κορκονέα, στην κατάθεσή της, αντί να αποδοκιμάσει τη δολοφονία ο Άδωνις Γεωργιάδης εκδήλωσε τη συμπαράστασή του».

Ο Κορκονέας είναι πια ελεύθερος. Η αναγνώριση του ελαφρυντικού του «πρότερου σύννομου βίου» που οδήγησε σε ποινή (;) δεκατριών χρόνων του δολοφόνου αστυνομικού και αθώωση του συνεργού του Σαραλιώτη, δεν προσβάλλουν μόνο τη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, αλλά στέλνουν μήνυμα στους εκκολαπτόμενους Κορκονέες, ότι μπορούν να δολοφονούν με τα υπηρεσιακά όπλα και να πέφτουν στα μαλακά. Χρόνια τώρα, η αστική δικαιοσύνη περιθάλπει με ποινική ασυλία τα εγκλήματα των ενστόλων, ανοίγοντας συνεχώς νέους κύκλους αποχαλινωμένης κρατική αυθαιρεσίας.

Δεκατρία χρόνια μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη, το δίκιο πάλι, κρίνεται στους δρόμους.

Το χρωστάμε, όχι μόνο στον Αλέξη, αλλά και στην αξιοπρέπειά μας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter