Όταν ο Βρούτσης διαψεύδει τον πρωθυπουργό για τα αναδρομικά των συνταξιούχων (Video)

Όταν ο Βρούτσης διαψεύδει τον πρωθυπουργό για τα αναδρομικά των συνταξιούχων (Video)

Απόλυτα βέβαιος εμφανίστηκε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης πως η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα αναδρομικά των συνταξιούχων αφορούσε τις κύριες συντάξεις με κόστος 1,4 δισ. ευρώ…

Έκανε μάλιστα και «παρατήρηση» στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πως δεν γνώριζε την απόφαση του ΣτΕ. Είπε μάλιστα με υπεροψία ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Κύριε Τσίπρα, δεν έχω την απαίτηση να έχετε διαβάσει ο ίδιος όλη την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αλλά έχω την απαίτηση οι συνεργάτες σας να την γνωρίζουν. Και οι συνεργάτες σας γνωρίζουν πολύ καλά ότι η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας αφορά αποκλειστικά και μόνο τα αναδρομικά των κύριων συντάξεων. Ούτε δώρα, ούτε επικουρικές. Λοιπόν, από εκεί και πέρα και αυτό το ποσό είναι 1,4 δισ.».

Ωστόσο δεν είναι έτσι καθώς η απόφαση του ΣτΕ αφορά και δώρα και επικουρικές, κάτι που έχει παραδεχθεί ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης

Το περασμένο Σάββατο το πρωί, ο Γιάννης Βρούτσης προσκεκλημένος του Γιώργου Αυτιά στον «Σκάι» ερωτάται ποιο, περίπου, είναι το κόστος της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας. Και ο υπουργός που γνωρίζει απαντά με σαφήνεια:

«Από την πρώτη απόφαση του ΣτΕ μια άσκηση οδηγεί και στα 3 δισ., ενώ εκκρεμεί και η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου». Στη συνέχεια της απάντησής του διευκρινίζει ότι το τεράστιο αυτό ποσό δεν υπάρχει στα συρτάρια του υπουργείου του, επίσης ότι η τελική απόφαση θα ληφθεί από κοινού με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών.

Δηλαδή το κόστος δεν είναι 1,4 δισ. όπως λέει ο πρωθυπουργός αλλά κάπου 3 δισεκατομμύρια! 

(Στο βίντεο που ακολουθεί από το 25ο λεπτό)

Την επομένη, την Κυριακή στο τηλεοπτικό πλατό του Open ο Γιάννης Βρούτσης το κάνει πιο σαφές:

Επαναλαμβάνει το σεβασμό των αποφάσεων των δικαστηρίων και σημειώνει:

«Το ποσό που προσδιορίζεται από αυτές τις αποφάσεις είναι πολύ μεγάλο ποσό. Μπορεί να φτάνει και τα 3 δισ. μόνο για την απόφαση του ΣτΕ», και ενώ εκκρεμεί -προσθέτει- η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Στο σημείο αυτό όμως, ο οικονομικός συντάκτης Κωστής Πλάντζος υποβάλλει στον υπουργό Εργασίας την κρίσιμη ερώτηση αν τα 3 δισ. περιλαμβάνουν αναδρομικά και για τις επικουρικές συντάξεις. Και ο Γιάννης Βρούτσης απαντά κατά λέξη και πάλι: «Τα 3 δισ. είναι κύρια, τα δώρα και η επικουρική».

(Στο βίντεο που ακολουθεί από το 16ο λεπτό)

Με απλά λόγια παραδέχεται πως δεν αφορά μόνον κύριες συντάξεις…

Τώρα ποιος έχει δίκιο και ποιος ψεύδεται; 

Ο Αλέξης Τσίπρας ή ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Πληροφορίες: libre.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter