Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Δάσκαλος που δίδασκε...

Όταν ο Φερχόφστατ μιλούσε κατά της διαφθοράς αλλά τώρα πρέπει να απαντήσει για τα Paradise Papers (Video)

Οι καιροί έχουν γυρίσματα και αυτό ισχύει για όλους και ακόμα περισσότερο για τους «νεοφιλελεύθερους» που η πραγματικότητα έρχεται καθημερινά να τους διαψεύσει.

Ένας εξ αυτών είναι και ο επικεφαλής της ευρωομάδας των Φιλελευθέρων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Γκι Φερχόφστατ, ο οποίος - μάλλον δικαίως - ως νέος πολιτικός είχε και το παρατσούκλι «baby Thatcher».

Δεν είναι τυχαίο που ο ίδιος σε συνεργασία με τον Ντανιέλ Κον-Μπεντίτ συν-πρόεδρο της πολιτικής ομάδας των Πρασίνων-Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας, εξέδωσε το 2012 το μανιφέστο «Ξύπνα, Ευρώπη», αναζητώντας «τις πραγματικές αιτίες της Ευρωπαϊκής κρίσης χρέους και προτείνοντας την «οικονομική, φορολογική και πολιτική ως τη μόνη βιώσιμη λύση για το μέλλον της Ευρώπης».

Φαίνεται ωστόσο πως η πολιτική αυτή για τον Φερχόφστατ έκρυβε και offshore...

Εδώ πάντως, στο βίντεο που βρήκαμε (Ιούλιος 2015)… «κάνει μάθημα» στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα υπέρ των μεταρρυθμίσεων και κατά της διαφθοράς…

Ο ίδιος βέβαια ο Γκι Φερχόφταστ - της ίδιας σχολής του Κυριάκου Μητσοτάκη - προφανώς θεωρεί πως το κεφάλαιο δεν θα πρέπει να φορολογείται τόσο… δικαιολογώντας έτσι τις υπεράκτιες εταιρείες…

Εδώ, ο Φερχόφστατ δηλώνει θυμωμένος λέγοντας πως η πολιτική ελίτ (ελληνική) δεν έκανε ό,τι μπορούσε στην περίπτωση της Ελλάδος.

Εκτός από θυμωμένος, δήλωνε και εξοργισμένος ρίχνοντας νερό στο μύλο του Σόιμπλε κάνοντας λόγο για Grexit (τότε).

Έβλεπε μάλιστα και απειλούσε κινδυνολογώντας, ο νεοφιλελεύθερος Φερχόφστατ πως οι καθημερινοί Έλληνες θα πλήρωναν για ένα Grexit.

Ο μαινόμενος Γκι έδινε και συμβουλές:

- Δεν ήθελε πελατειακό κράτος (κατηγορώντας για διορισμούς στο υπουργείο Παιδείας ατόμων από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ)

- Μείωση του Δημόσιου Τομέα (δηλαδή απολύσεις)

- Μεταρρυθμίσεις Τραπεζών (ό,τι μας συμφέρει)

- Άνοιγμα των επαγγελμάτων (να ΄ρθουν οι ξένοι)

- Όχι στα προνόμια των εφοπλιστών , στρατιωτικών, εκκλησίας, νησιών, πολιτικών κομμάτων (φορολογία κυρίως εφοπλιστών για να ενισχύσει τις προσπάθειες Σόιμπλε για δυνατή γερμανική ναυτιλία).

Κατήγγειλε μάλιστα το «διεφθαρμένο» σύστημα στην Ελλάδα…

Τώρα βέβαια ο εξοργισμένος Γκι Φερχόφστατ πρέπει να απαντήσει στο ερώτημα:

Εμπλέκεται σε offshore όπως δείχνουν τα Paradise Papers και αν «ναι», τι την ήθελε; 

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.