Όταν ο Φιλελεύθερος «προσγειώνει» τον Μητσοτάκη αλά ΣΥΡΙΖΑ για επενδύσεις και οικονομία

Όταν ο Φιλελεύθερος «προσγειώνει» τον Μητσοτάκη αλά ΣΥΡΙΖΑ για επενδύσεις και οικονομία

Τι γίνεται με την οικονομία και τις επενδύσεις που η Νέα Δημοκρατία είχε υποσχεθεί λαγούς με πετραχήλια και τώρα έχει πέσει απόλυτη ξηρασία;

Ο ακραιφνώς μητσοτατικός «Φιλελεύθερος» του Σαββάτου μας εκπλήσσει. Αν δεν το κάνει για να πιέσει την κυβέρνηση για να πάρει διαφήμιση ή κάτι άλλο, τότε έχει προσχωρήσει στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν το γνωρίζει.

Γιατί πως αλλιώς να εξηγηθεί το δημοσίευμα του Σαββάτου το οποίο αποφαίνεται ότι δεν «συμβαδίζουν οι προσδοκίες για την αλλαγή του οικονομικού κλίματος με την πραγματική κατάσταση της αγοράς». Και αυτό γιατί επιτροπή τράπεζας η οποία συνεδρίαζε έως τρεις φορές την εβδομάδα για να εγκρίνει ή όχι δάνεια, αυτή την περίοδο δεν έχει συνεδριάσει ούτε μία.

Και καθώς οι αιτήσεις για δάνεια είναι το τελευταίο στάδιο μιας επένδυσης η νεοφιλελεύθερη εφημερίδα τονίζει ότι «οι έλληνες επιχειρηματίες δεν φαίνονται διατεθειμένοι να βάλουν το χέρι τους στη τσέπη, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν θέλει να κερδίσει το στοίχημα της οικονομίας θα πρέπει να αναζητήσει επενδύσεις από το εξωτερικό, από νέους παίκτες. Από τους εγχώριους να μην περιμένει κάτι περισσότερο από αιτήματα για ρουσφέτια και διευκολύνσεις πάσης φύσεως».

Ωραία μας τα λέει η εφημερίδα. Δεν διαφέρουν άλλωστε και πολύ από την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στο οικονομικό επιτελείο. Το θέμα είναι αν την κατάσταση τη γνωρίζουν στο Μαξίμου και την πλατεία Συντάγματος. Γιατί αν το γνωρίζουν κοροϊδεύουν ακόμη μία φορά τους πολίτες και όσους τους ψήφισαν. Αν δεν το γνωρίζουν τι κάνει ο Γιάννης Στουρνάρας. Μήπως κρατάει μούτρα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν φαίνεται διατεθειμένος να του ανανεώσει τη θητεία ως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας;

Και εδώ μπαίνουν στη μέση και οι Θεσμοί, οι οποίοι μόνο ευχαριστημένοι δεν έφυγαν από την Ελλάδα την περασμένη εβδομάδα.

Πολλά καμπανάκια άρχισαν να κτυπούν στην Πειραιώς τώρα τελευταία, αλλά δεν φαίνεται να τα ακούει κανείς. Ζουν ακόμα στο συννεφάκι της νίκης του Ιουλίου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter