Οταν ο Γεραπετρίτης εκτιμά ως αποτυχημένη την τουρκική διπλωματία

Οταν ο Γεραπετρίτης εκτιμά ως αποτυχημένη την τουρκική διπλωματία

Διαφορετικούς τρόπους να καταλαβαίνει τις διαθέσεις των ηγετών άλλων χωρών, φιλικών ή μη, φαίνεται ότι διαθέτει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και μας τους αποκαλύπτει σιγά-σιγά.

Σήμερα λοιπόν, μία ημέρα μετά την Διάσκεψη του Βερολίνου και την πλήρη αποτυχία της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης έδωσε στη δημοσιότητα έναν από αυτούς. 

Πρόκειται για το περίφημο θυμόμετρο. Ο υπουργός λοιπόν είπε σε συνέντευξή του ότι ο θυμός του Ερντογάν αποδεικνύει ότι τα πράγματα για την τουρκική διπλωματία δεν πάνε όσο καλά θα ήθελε εκείνος.

Μάλιστα τόνισε ότι αυτό συμβαίνει γιατί η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, γιατί έχει σύμμαχο τη Γαλλία, αλλά και γιατί έχει άλλα δύο δύο όπλα, την ΕΕ και τις πολύ καλές σχέσεις με το στρατηγό Xαφτάρ.

Ο Ερντογάν είναι «θυμωμένος»  γιατί συμμετείχε στη Διάσκεψη του Βερολίνου από την οποία απαίτησε να αποκλειστεί η Ελλάδα, είναι πολύφερτη νύφη για τους ηγέτες όλου του κόσμου και γιατί αν αληθεύει η πληροφορία που αναφέρει το Σίγμα της Κύπρου, η Ρωσία ετοιμάζεται να αναγνωρίσει το ψευδοκυπριακό κράτος.

Δηλαδή αν το «θυμόμετρο» του Γεραπετρίτη δεν έδειχνε θυμό τι θα έπρεπε να έχει καταφέρει ο πρόεδρος της Τουρκίας;

Καλό είναι λοιπόν να αλλάξουν τρόπους εκτίμησης των διαθέσεων αλλά και των προθέσεων των ξένων ηγετών εκεί στην κυβέρνηση της ΝΔ γιατί αν συνεχίσουν έτσι δεν γλιτώνουμε μια νέα εθνική καταστροφή. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter