Όταν ο καταδικασμένος για μίζα από τη Siemens, Τάσος Μαντέλης, εγκαινίαζε… αεροπλάνα! – 18 χρόνια πριν (ιστορικές photos)

Όταν ο καταδικασμένος για μίζα από τη Siemens, Τάσος Μαντέλης, εγκαινίαζε… αεροπλάνα! – 18 χρόνια πριν (ιστορικές photos)

Τι έχουμε ζήσει σε αυτή την πολιτική ζωή! Μέχρι και εγκαίνια αεροπλάνων! Και συγκεκριμένα Μπόινγκ από τον πάλαι ποτέ υπουργό Μεταφορών Τάσο Μαντέλη, μετέπειτα καταδικασμένο για μίζα από τη Siemens Εγκαίνια με τα όλα τους. Με παπάδες για την ευλογία, φώτα, κάμερες.

Ήταν 12 Ιανουαρίου 2000, εποχή των παχιών αγελάδων, όπου και για τα αυτονόητα, όπως η προμήθεια από την τότε Ολυμπιακή δυο αεροπλάνων τύπου Boeing 717, γίνονταν «παράτες» και εγκαίνια.

Δυο χρόνια πριν από τα εγκαίνια των αεροπλάνων-όπως αποκαλύφθηκε χρόνια μετά- το 1998, ο κ. Μαντέλης είχε πάρει μίζα από την Siemens ύψους 450.000 μάρκων, για προμήθεια του ΟΤΕ.

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών παραδέχθηκε τη μίζα το 2010 και υποστήριξε ότι ήταν μια… συνηθισμένη συναλλαγή, αφού επρόκειτο για «δωρεά» για τον προεκλογικό του αγώνα.

Το 2018 έληξε οριστικά η υπόθεση με την καταδίκη του σε ποινή πέντε ετών, εξαγοράσιμη προς 40 ευρώ την ημέρα και σε δόσεις! Έτσι όρισε ότι τα 140.000 ευρώ θα πληρωθούν σε 32 μηνιαίες δόσεις.

Τα φωτογραφικά μεγαλεία, πάντως, παραμένουν για να μας θυμίζουν τις σουρεαλιστικές στιγμές της πολιτικής ζωής και την μετέπειτα κατάρρευση του εθνικού αερομεταφορέα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter