Όταν ο Κώστας Καραμανλής κουμπάριασε με τον Ερντογάν

Όταν ο Κώστας Καραμανλής κουμπάριασε με τον Ερντογάν

Ήταν μια ωραία καλοκαιρινή νύχτα του Ιουλίου του 2004. Η Ελλάδα ζούσε το μύθο της μετά τη νίκη στο Euro και καθώς έμπαινε στην τελική ευθεία για τους Ολυμπιακούς αγώνες. Σε αυτή τη συγκυρία ο Κώστας Καραμανλής έγινε ο πρώτος Έλληνας πολιτικός που έγινε “κουμπάρος” του τότε Πρωθυπουργού Ερντογάν.

Ο γάμος έγινε στην Κωνσταντινούπολη και πολλά διεθνή ΜΜΕ τον είχαν χαρακτηρίσει  περίπου σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ αφού οι ξένοι ηγέτες που παρέστησαν στην τελετή ήταν δεκάδες και τα μέτρα ασφαλείας κάτι παραπάνω από δρακόντεια.

Εκτός του Έλληνα τότε πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή μάρτυρες στον πολιτικό γάμο της κόρης του Ταγίπ Ερντογάν, Εσρά, ήταν ο πρωθυπουργός της Ρουμανίας Αντριάν Ναστάζ και ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντουλάχ. Η τελετή έγινε στο συνεδριακό “Λουτφί Κιρντάρ” στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, και αμέσως μετά ένας μικρότερος πυρήνας από τους πιο υψηλούς των …υψηλών προσκεκλημένων επιβιβάστηκε σε θαλαμηγό που ανοίχτηκε στο Βόσπορο για την δεξίωση.

Ο ευτυχής πατέρας Ερντογάν χαρακτήρισε με δηλώσεις του το γεγονός ως “συνάντηση πολιτισμών”, ενώ ο Κώστας Καραμανλής είχε πει: Πριν από μερικά χρόνια δεν θα μπορούσα να φανταστώ ότι θα συνέβαινε κάτι τέτοιο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter