Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρούσε ότι οι γιατροί… πλεονάζουν

Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρούσε ότι οι γιατροί… πλεονάζουν

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας έχει φτάσει πλέον στα όριά του αφού οι σοβαρές ελλείψεις που εντοπίζονται τόσο σε υλικό εξοπλισμό όσο και σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είναι πλέον κάτι παραπάνω από ορατές.

Από τις αρχές Μαρτίου που ξέσπασε η πανδημία στην χώρας μας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέδειξε πως ούτε μπορεί, ούτε είναι διατεθειμένη να οργανώσει και να οχυρώσει το ΕΣΥ. Άλλωστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης πίστευε ανέκαθεν πως όχι μόνο δεν πρέπει να γίνουν προσλήψεις ιατρών αλλά… απολύσεις.

Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση που είχε κάνει τον Μάιο του 2018 που αποδεικνύει πως σκοπός της κυβέρνησης δεν είναι ν ακολουθήσει την τακτική των προσλήψεων αλλά των απολύσεων. 

«Οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να νιώθουν ασφαλείς. Δεν θα γίνουν απολύσεις. Όμως ο κανόνας 1 πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις θα εφαρμοσθεί. Οι προσλήψεις δεν θα γίνονται άκριτα όπως σήμερα, αλλά με συγκροτημένο σχέδιο. Είναι αδιανόητο να πλεονάζουν γιατροί & να λείπουν νοσηλευτές».

Την ίδια τακτική φαίνεται πως ακολουθεί ακόμα και σήμερα τόσο ο ίδιος όσο και ολόκληρη η κυβέρνηση αν κρίνουμε από την σημερινή εικόνα των ασφυκτικά γεμάτων νοσοκομείων που αναζητούν μια κλίνη ΜΕΘ λες και ψάχνουν ψύλλους στα άχυρα. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter