Όταν ο Μήτρογλου έσπαγε τα ταμεία

Όταν ο Μήτρογλου έσπαγε τα ταμεία

Επίκαιρη όσο ποτέ η απόκτηση του Κώστα Μήτρογλου από τον Αρη τη μεταγραφική περίοδο που διανύουμε. Κι αυτό γιατί πέρα από το γεγονός ότι ο πρώην διεθνής φορ επιστρέφει στο ελληνικό πρωτάθλημα έπειτα από έξι χρόνια περιπλάνησης σε Αγγλία, Πορτογαλία, Γαλλία και Ολλανδία, η σημερινή μέρα είναι σημαδιακή για τον νυν άσο του Αρη.

Κι αυτό γιατί σαν σήμερα πριν από επτά χρόνια, στις 31 Ιανουαρίου του 2014, τελευταία ημέρα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου, ο Μήτρογλου έπαιρνε μεταγραφή από τον Ολυμπιακό στην αγγλική Φούλαμ σε ηλικία 25 χρόνων με το εντυπωσιακό για την εποχή ποσό των 15,2 εκατ. ευρώ. Το ύψος της μεταγραφής την καθιστούσε την ακριβότερη στην ιστορία για Ελληνα παίκτη, την ακριβότερη πώληση στην ιστορία του Ολυμπιακού και την τρίτη ακριβότερη στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο στην Αγγλία συνολικά, πίσω από του Μάτα που πήγε από την Τσέλσι στη Μάντσεστερ με 45 εκατ. ευρώ και του Μάτιτς που πήγε από την Μπενφίκα στην Τσέλσι με 25 εκατ.

Είχε κεντρίσει το ενδιαφέρον της

Ο Μήτρογλου είχε εντυπωσιάσει με τους «ερυθρόλευκους», με τους οποίους σε 86 συμμετοχές στο πρωτάθλημα είχε σημειώσει 41 γκολ, ενώ εντυπωσιακός ήταν και στον Ατρόμητο όπου είχε δοθεί δανεικός για μία σεζόν και σε 34 ματς πέτυχε 17 γκολ. Ομως οι εμφανίσεις και τα γκολ του στο Champions League ήταν εκείνα που κέντρισαν το ενδιαφέρον πολλών ευρωπαϊκών συλλόγων. Τελικά η Φούλαμ έκανε την πιο δελεαστική πρόταση και ο διεθνής επιθετικός μετακόμισε στο Λονδίνο. Στις 12 Φεβρουαρίου αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την Κ21 του συλλόγου εναντίον της αντίστοιχης ομάδας της Αρσεναλ και πέτυχε δύο γκολ στη νίκη της ομάδας του με 5-3. Ομως οι χαρές τελείωσαν εκεί. Τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα ονειρευόταν ο Μήτρογλου ούτε όπως τα είχε σχεδιάσει η Φούλαμ. Ο Ελληνας άσος δεν δικαίωσε τις προσδοκίες σε μια εντελώς καταστροφική γι’ αυτόν σεζόν, κατά την οποία αγωνίστηκε μόλις σε τρία ματς με τους Λονδρέζους χωρίς να βρει δίχτυα.

Αργησε να ξαναβρεί τον καλό εαυτό του

Η Φούλαμ τον επέστρεψε ως δανεικό στον Ολυμπιακό για τη σεζόν 2014-15, όπου έκανε πολύ καλή χρονιά με 24 συμμετοχές και 16 γκολ στο πρωτάθλημα. Η Φούλαμ όμως δεν πείστηκε και τον έστειλε για την επόμενη σεζόν δανεικό στην Μπενφίκα για έναν χρόνο, όπου ήταν εντυπωσιακός με 20 τέρματα σε 32 συμμετοχές πρωταθλήματος, γεγονός που οδήγησε τον σύλλογο της Λισσαβώνας να προχωρήσει το επόμενο καλοκαίρι στην απόκτηση των δικαιωμάτων του, πληρώνοντας τη ρήτρα αποδέσμευσής του (ύψους 7 εκατ. ευρώ) στην αγγλική ομάδα.

Ο Μήτρογλου είχε ξαναβρεί τον καλό εαυτό του και τον Αύγουστο του 2017, λίγο προτού τελειώσει η μεταγραφική περίοδος, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας τεσσάρων ετών με τη Μαρσέιγ. Το κόστος της μεταγραφής του έφτασε στα 15 εκατ. ευρώ, ωστόσο η γαλλική ομάδα αγόρασε μόνον το 50% επί του συνόλου των δικαιωμάτων του. Ο Μήτρογλου αγωνίστηκε στον τελικό του Κυπέλλου UEFA 2017-18 απέναντι στην Ατλέτικο Μαδρίτης, όπου είχε και δοκάρι, όμως η σεζόν θύμισε κάτι από… Φούλαμ. Οι Γάλλοι δεν τον εμπιστεύτηκαν, ο παίκτης δέχτηκε σκληρή κριτική από τα ΜΜΕ, ακόμη και από συμπαίκτες του (!), η ψυχολογία του διαλύθηκε κι έτσι τον Ιανουάριο του 2019 παραχωρήθηκε δανεικός στην τουρκική Γαλατασαράι για έξι μήνες, ενώ την περίοδο 2019-20 δόθηκε και πάλι δανεικός στην ολλανδική Αϊντχόφεν.

Και στις δύο ομάδες αγωνίστηκε ελάχιστα, αφού βρισκόταν κυρίως μεταξύ πάγκου και εξέδρας.

Την περασμένη εβδομάδα επέστρεψε στην Ελλάδα για να αγωνιστεί εκ νέου στη Σούπερ Λίγκα για λογαριασμό του Αρη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter