Όταν ο Μητσοτάκης αποκάλυπτε ότι ο Σαμαράς είχε δεχθεί το σκέτο «Μακεδονία» (Video)

Όταν ο Μητσοτάκης αποκάλυπτε ότι ο Σαμαράς είχε δεχθεί το σκέτο «Μακεδονία» (Video)

Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που εδώ και κάποιες δεκαετίες διεκδικεί επάξια το βραβείο του «μέγα μακεδόνα», βγήκε σήμερα και επιτέθηκε με ανοίκειους χαρακτηρισμούς εναντίον του προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Πως αλλάζουν όμως οι καιροί…

Γιατί το 1993, ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης είχε αποκαλύψει από το βήμα της Βουλής ότι ο Αντώνης Σαμαράς, όταν τελούσε υπουργός Εξωτερικών είχε δεχθεί στο συμβούλιο των υπουργών να αναφερθεί σκέτο το όνομα «Μακεδονία»…

Αδιάψευστος μάρτυρας το παρακάτω βίντεο, στο οποίο ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναφέρει από το βήμα της Βουλής:

«Πριν ξεκινήσει (σ.σ. ο Σαμαράς) από τις ΗΠΑ όπου είμαστε μαζί για να πάει στις Βρυξέλλες, του είπα να αντιταχθεί στην Γερμανία, εάν όμως δεν μπορέσεις να υποχωρήσεις να επιμείνεις στην άποψη της μη διάλυσης της Γιουγκοσλαβίας, κοίταξε -τώρα που έχει τόσο μεγάλη ανάγκη η Γερμανία – μπορείς να πετύχεις πλήρη ικανοποίηση των Ελληνικών θέσεων στο θέμα των Σκοπίων.

Και δεν το επέτυχε ο κ. Σαμαράς. Δεν τον κατηγορώ γιατί δεν το επέτυχε. Νέος ήταν, αδύνατος ήταν, αλλά ήταν ανάγκη από εκεί και πέρα να προχωρήσει εκεί που προχώρησε.

Και θα πω και κάτι άλλο ακόμα , δεν μου κάνει και πάρα πολύ εντύπωση γιατί δεν έδωσε την μάχη εκείνη, γιατί 12 μέρες πριν, στις 2 Δεκεμβρίου, στο ίδιο το συμβούλιο των υπουργών εξωτερικών, είχε δεχθεί κατά την συζήτηση του κανονισμού να αναφερθεί η δημοκρατία αυτή με σκέτο το όνομα Μακεδονία!

Κι είχε απλώς διατυπώσει επιφύλαξη, αλλά είχε δεχθεί να μπει στο κείμενο!»

_x000D_

Τον Αντώνη Σαμαρά δεν τον ξέχασαν οι οπαδοί της ΝΔ. Ενώ κορυφώνεται η προεκλογική περίοδος για τις εκλογές του 1993, ο κ. Μητσοτάκης κάνει την ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Το Βελλίδειο σείεται από τις ιαχές των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας: «Αλήτη- προδότη – Σαμαρά».

Ατάραχος ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει την ομιλία του και εξηγεί ότι τα συμφέροντα έβαλαν τον Σαμαρά και έριξαν την κυβέρνηση.

Δείτε το βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=Qpz6ssy-Jg0

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter