Όταν ο Μητσοτάκης καταργούσε τη Δημοτική Αστυνομία που θέλει να επανασυστήσει ο Θεοδωρικάκος

Όταν ο Μητσοτάκης καταργούσε τη Δημοτική Αστυνομία που θέλει να επανασυστήσει ο Θεοδωρικάκος

Αυτό θα πει να είσαι πολιτικός και να έχεις σχέδιο διαχρονικά. Ειδικά εάν λέγεσαι Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Τα έργα και οι ημέρες στον πολιτικό βίο του σημερινού πρωθυπουργού Μωυσή δείχνουν και τον τρόπο με τον οποίο πορεύεται στην πολιτική. Ψεύτικες υποσχέσεις και «κωλοτούμπες» σε μία σειρά από ζητήματα όπως για παράδειγμα η Συμφωνία των Πρεσπών και τώρα και η Δημοτική Αστυνομία.

Το πουλέν του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο γνωστός από την GPO Τάκης Θεοδωρικάκος προανήγγειλε την επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας.

«Κατά την πρώτη φάση του κορονοϊού αποδείχτηκε πόσο απαραίτητη και αναγκαία είναι η Δημοτική Αστυνομία. Σήμερα, η πραγματικότητα είναι ότι, δυστυχώς, πολύ λίγοι Δήμοι έχουν επαρκή Αστυνομία. Όλο το βάρος ή το μεγάλο βάρος του ελέγχου των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού πέφτει πάνω στην ΕΛ.ΑΣ. Με αυτό τον τρόπο, η Ελληνική Αστυνομία αναλαμβάνει καθήκοντα που θα μπορούσε να εκπληρώσει η Δημοτική Αστυνομία. Και η Ελληνική Αστυνομία νομίζω ότι έχει ένα πολύ ευρύτερο πεδίο αρμοδιοτήτων και δράσεων απέναντι στο έγκλημα. Επομένως, θεωρούμε ότι η Δημοτική Αστυνομία είναι αναγκαίο να επανιδρυθεί παντού, να καλύπτει το σύνολο των Δήμων της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βέβαια εδώ μάλλον ο Τάκης Θεοδωρικάκος ξεχνάει να αναφέρει κάτι πολύ σημαντικό. Ήταν ο σημερινός πρωθυπουργός που με απόφαση του το 2013 κατήργησε εν μια νυκτί τη Δημοτική Αστυνομία. Ειδικότερα η Δημοτική Αστυνομία καταργήθηκε με το νόμο 4172 του 2013. Ειδικότερα το άρθρο 81 όριζε ρητά πως «Από την 23η.9.2013 καταργούνται στους δήμους οι θέσεις του κλάδου ΠΕ Δημοτικής Αστυνομίας, ΤΕ Δη− μοτικής Αστυνομίας, ΔΕ Δημοτικής Αστυνομίας και ΥΕ Δημοτικής Αστυνομίας. Οι υπάλληλοι, των οποίων οι θέσεις καταργούνται, και εφόσον κατείχαν τις θέσεις αυτές την 9η Ιουλίου 2013, εντάσσονται στο πρόγραμ− μα κινητικότητας, σύμφωνα με την υποπαράγραφο Ζ.2 του ν. 4093/2012 (Α΄222). Οποιαδήποτε μετάταξη των ανωτέρω υπαλλήλων που εντάσσονται στο πρόγραμμα κινητικότητας έλαβε χώρα μετά την 9η Ιουλίου 2013 είναι αυτοδικαίως άκυρη».

Μεταξύ των υπογραφόντων ήταν και ο αρμόδιος για το Δημόσιο τότε υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης όπως φαίνεται άλλωστε από το σχετικό ΦΕΚ. Με λίγα λόγια Κυριάκος Μητσοτάκη εναντίον Κυριάκου Μητσοτάκη.



Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter