Όταν ο Μητσοτάκης παρέδωσε στον Κουτσούμπα έγγραφο του… ΕΑΜ

Όταν ο Μητσοτάκης παρέδωσε στον Κουτσούμπα έγγραφο του… ΕΑΜ

Ένα έγγραφο από το αρχείο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, το οποίο αφορούσε τη συμφωνία μεταξύ του ΕΑΜ και της Εθνικής Οργάνωσης Κρήτης, που υπογράφηκε στις 7 Νοεμβρίου 1943, παρέδωσε στον Δημήτρη Κουτσούμπα ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης, αυτή η συμφωνία, η επονομασθείσα του Θερίσου, έβαλε τη βάση για να αποτραπεί ο εμφύλιος στην Κρήτη και έχει τη υπογραφή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Η συζήτηση συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο και λίγο αργότερα με το Κυριάκο Μητσοτάκη να αναφέρεται σε πρόσκληση προς τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, εν ενεργεία πρωθυπουργό το 1991 να μιλήσει σε συνέδριο του ΚΚΕ.

Ο κ. Κουτσούμπας είπε τι ενόψει των 100 ετών από την ίδρυση του ΚΚΕ, το 2018 αναμένεται εμπλουτισμός του ιστορικού αρχείου του κόμματος, ενώ από την μεριά του, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι προσκόμισε το εν λόγω έγγραφο, γνωρίζοντας το πόσο ενδιαφέρεται το ΚΚΕ για την ιστορική μνήμη.

Ιδεολογικές και πολιτικές διαφορές υπάρχουν και θα υπάρχουν, επισήμανε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι το ζήτημα είναι να μπορούμε να επικοινωνούμε ή τουλάχιστον να διαβάζουμε την κοινή ιστορική μνήμη, ο καθένας από τη δική του σκοπιά.

Απαντώντας ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αυτό προϋποθέτει, αξιοπιστία, εμπιστοσύνη και σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις, με τον κ. Κουτσούμπα να ανταπαντά «σεβασμό κυρίως».

(Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter