Όταν ο Μητσοτάκης θεωρούσε σπατάλη την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας (Video)

Όταν ο Μητσοτάκης θεωρούσε σπατάλη την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας (Video)

Μπορεί σήμερα να κόπτεται για τη Δημόσια Υγεία και να δίνει συγχαρητήρια σε γιατρούς και νοσηλευτές για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά ταυτόχρονα να περιορίζει τις αποφάσεις του όσον αφορά την ενίσχυση του ΕΣΥ.

Τρία χρόνια πριν ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή κατακεραύνωνε τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα γιατί είχε επιλέξει να δημιουργήσει 239 πρωτοβάθμιες δομές υγείας σε 65 αστικά κέντρα.

Τότε από το βήμα της Βουλής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπερασπιζόμενος τη συμμετοχή των ιδιωτών στην Υγεία κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ πως τα λεφτά που θα έπαιρνε για τις Δημόσιες δομές Υγείας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για άλλους σκοπούς.

Εξέφραζε και την αντίρρησή του για τις προσλήψεις 3.000 ατόμων, γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού…

Χαρακτήριζε μάλιστα το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ για τη Δημόσια Υγεία «Φαραωνικό»!

Ήταν τότε που η Δημόσια Υγεία ήταν «μαδουρικής επινόησης» και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έλεγε συγκεκριμένα για το σχετικό νοοσχέδιο για την Υγεία: «Εκφράζει την εμμονή σας να διχάζετε την κοινωνία, φέρνοντας σε αντιπαράθεση τον ιδιωτικό με τον δημόσιο τομέα».

Ήταν μάλιστα τότε που ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε μια παρέμβασή του στη Βουλή είχε πει: «Το σύστημα που είχαμε οικοδομήσει προέβλεπε αρμονική συνεργασία ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Το αντικαταστείτε με μια βαριά δομή που για μας είναι περιττή. Ενεργείτε χωρίς καμία αίσθηση δημοσιονομικής ευθύνης. Προσθέτετε βάρη που η χώρα μας δεν μπορεί να τα σηκώσει. Οι πελατειακές πολιτικές έχουν πεθάνει. Η λογική που εισάγετε στο νομοσχέδιο είναι ξεπερασμένη. Σε όλες τις χώρες οι δημόσιες υπηρεσίας δεν παρέχονται από δημόσιους υπαλλήλους. Εχω αμφιβολίες αν οι δομές που δημιουργείτε θα βελτιώσουν τη ζωή των πολιτών»

Δυστυχώς για τον νυν πρωθυπουργό η πραγματικότητα έρχεται και διαψεύδει τις νεοφιλελεύθερες ασυναρτησίες.  

Αν δεν υπήρξε όλο το σύστημα της Δημόσιας Υγείας, η χώρα θα είχε καταρρεύσει…

Δεν το λες και διορατικό…

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Με τέτοιες πολιτικές θα έχουμε κύμα ανέργων και εργαζομένων φτωχών

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter