Όταν ο Μητσοτάκης υμνεί το ΕΣΥ και παίζει τον Χότζα

Όταν ο Μητσοτάκης υμνεί το ΕΣΥ και παίζει τον Χότζα

Μέχρι πριν από μερικές εβδομάδες η κυβέρνηση Μητσοτάκη και προσωπικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός διαμήνυαν σε όλους τους τόνους ότι η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας Υγείας είναι αυτό που θα προσφέρει καλύτερη και περισσότερη περίθαλψη στους έλληνες πολίτες.

Μαζί μάλιστα με την ιδιωτικοποίηση του Ασφαλιστικού Συστήματος, του περιορισμού των κοινωνικών επιδομάτων και της κατάργησης της προστασίας της πρώτης κατοικίας αποτελούσαν την πολιτική που φανατικά εδώ και οκτώ μήνες νομοθετούσαν και εφάρμοζαν.

Όταν όμως έφτασε και στη χώρα μας η πανδημία του κορονοϊού, την οποία μάλιστα το υπουργείο Υγείας και το Μαξίμου αρχικά υποτίμησε, άρχισαν να υμνούν το Εθνικό Σύστημα Υγείας καθώς τα ιδιωτικά νοσοκομεία έβγαλαν αμέσως την ουρά τους απέξω

Όλοι οι υπουργοί της κυβέρνησης εν χορώ άρχισαν να υμνούν το ΕΣΥ, τους ιατρούς του, τους νοσηλευτές και γενικά όλους τους εργαζόμενους σε αυτό, σε σημείο μάλιστα που ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε χθες ότι θα τους δοθεί εκτάκτως και δώρο Πάσχα.

Απεριόριστη κοροϊδία από ανθρώπους που δεν σταματούν μπροστά σε τίποτα, αρκεί να παραμείνουν με όλους τους τρόπους στην εξουσία.

Κλασσικό παράδειγμα το δώρο του Πάσχα. Η απόλυτη λογική του Χότζα. Το πρωί το κόβει ο υπουργός Οικονομικών και βράδυ έρχεται ο μεγάλος και πολυέσπλαχνος Βεζύρης και το δίνει και με το παραπάνω. Αλλά σε χρόνο που θα το αποφασίσει η κυβέρνηση. Δηλαδή όταν πάρουν την βοήθεια και την κατανείμουν κατά την κρίση τους.

Πώς να έχει κανείς εμπιστοσύνη σε μια κυβέρνηση που θέλει να της πιστωθεί η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στην πιστωτική χαλάρωση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και αυτοθαυμάζεται για αυτό, όταν η ίδια η επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ τονίζει ότι η βοήθεια δίνεται στις ευρωπαϊκές χώρες λόγω των επιπτώσεων στις οικονομίες τους της πανδημίας του κορονοϊού.

Χωρίς πρόγραμμα και χωρίς όραμα, με μόνο στόχο την φροντίδα των φίλων της επιχειρηματιών η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι φανερό ότι δεν μπορεί να διαχειριστεί την ευρωπαϊκή βοήθεια. Όπως δεν μπόρεσε και επί κυβερνήσεων Καραμανλή και Σαμαρά στέλνοντας την Ελλάδα στα επώδυνα μνημόνια.

Το πώς θα κατανεμηθούν τα δισεκατομμύρια της ευρωπαϊκής βοήθειας είναι θέμα της Βουλής και των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Αυτά τα χρήματα δεν πρέπει να κατασπαταληθούν σε δώρα προς τους ημετέρους. Και η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter