Οταν ο Μητσοτάκης απειλούσε το Documento από το βήμα της Βουλής

Οταν ο Μητσοτάκης απειλούσε το Documento από το βήμα της Βουλής
ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΟΥΤΡΑ/EUROKINISSI

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να φιμώσει το Documento. Πριν από το αυθαίρετο και εξοντωτικό πρόστιμο, έχουν προηγηθεί άλλα επεισόδια με κορυφαίο ίσως τη λυσσώδη επίθεση που εξαπόλυσε ο ίδιος από το βήμα της Βουλής για δημοσιογράφους που ερευνούσαν την υπόθεση Novartis.

«Αυτό δε λέγεται δημοσιογραφία αυτό λέγεται συμμορία, δεν λέγεται ελευθεροτυπία αλλά ελευθεροδολοφονία. Με αυτόν τον υπόκοσμο είστε αγκαλιά», είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές της Αριστεράς τον Ιανουάριο 2022.

Μιλούσε χαιρέκακα για τη δίωξη του εκδότη του Documento Κώστα Βαξεβάνη, η οποία, όπως έδειξαν ρεπορτάζ διεθνών ΜΜΕ, διεθνείς οργανώσεις Τύπου αλλά τελικά και η ελληνική δικαιοσύνη ήταν αυθαίρετη και πολιτικά κατευθυνόμενη. Ο Κώστας Βαξεβάνης αθωώθηκε αλλά στον Κυριάκο Μητσοτάκη έμεινε το στίγμα του εχθρού της ελευθεροτυπίας.

Δεν βρίσκεται τυχαία στη θέση 107 στην Ελευθερία του Τύπου η Ελλάδα. Είναι «κατόρθωμα» του Κυριάκου Μητσοτάκη που ταϊζει με λίστες Πέτσα τους αρεστούς και βάζει στο στόχαστρο με κάθε τρόπο όσους αποκαλύπτουν κακοδιοίκηση, λοβιτούρες και σκάνδαλα του Μέγαρου Μαξίμου, των προστατών και των προστατευόμενών του.

Αφού απέτυχαν να φιμώσουν το Documento με άλλους τρόπους, την ώρα που αποκαλύπτει ένα μαφιόζικο κύκλωμα στα ανώτατα κλιμάκια της Εφορίας, εντελώς… συμπτωματικά, μέσα σε λίγες μέρες προκύπτει ένα πρόστιμο μαμούθ που στηρίζεται στο απίθανο θεώρημα ότι η Τράπεζα της Ελλάδας και το ΕΣΠΑ συνεργάστηκαν με το Documento για να κρύψουν… μαύρο χρήμα!

Διαβάστε επίσης: Εγκληματική ομάδα στην ΑΑΔΕ, προσπαθεί να εξοντώσει το Documento με εντολή Μαξίμου

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο για την Ελευθερία του Τύπου καταδικάζει την προσπάθεια φίμωσης του Documento

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter