Όταν ο Μητσοτάκης εγκαλούσε Τσίπρα για τη γραβάτα και έλεγε ότι… θα φοράει πάντα (Video)

Όταν ο Μητσοτάκης εγκαλούσε Τσίπρα για τη γραβάτα και έλεγε ότι… θα φοράει πάντα (Video)

Ούτε μία ούτε δύο φορές ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ανεβάσει το θέμα της γραβάτας για να διαχωρίσει τη θέση του από τον Αλέξη Τσίπρα που εμφανιζόταν… αντισυμβατικός.

Για μία ακόμη φορά εργαλειοποιούσε «μη σοβαρά» θέματα προσπαθώντας να δημιουργήσει ψεύτικα διλήμματα και να αποπροσανατολίσει, προσπαθώντας να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον τότε ηγέτη του Αλέξη Τσίπρα.

Βεβαίως ο Κυριάκος Μητσοτάκης λογάριαζε χωρίς τον ξενοδόχο, αν και η ΝΔ και τα τρολ της είχαν ανεβάσει το θέμα αυτό λες και ήταν… θέμα ζωής και θανάτου.

Ωστόσο είδαμε την Πέμπτη τον πρωθυπουργό κατά την άφιξή του στην Κίνα και περνώντας μπροστά από το επίσημο άγημα να μην φοράει γραβάτα και να φοράει παπούτσια περιπάτου, αθλητικά, αν θέλετε…

Επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κίνα, Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023.
(ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

 

Ο ίδιος χρόνια πριν, σε συνέντευξή του στο ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, έλεγε τις «φιλοσοφίες» για την γραβάτα ώστε να πλήξει τον πολιτικό του αντίπαλο  Άλεξη Τσίπρα.

«Ο νέος ρόλος επιβάλλει σοβαρότητα και μερικές φορές και αυστηρότητα. Και επιβάλλει επίσης μια αυτονόητη συμμόρφωση με τους άτυπους κανόνες οι οποίο προσδιορίζουν τη συμπεριφορά μας σε αυτό το αξίωμα. Η γραβάτα ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Δεν έχω πάει ποτέ στη Βουλή χωρίς γραβάτα. (…) Και δεν θα πάω ποτέ χωρίς γραβάτα στη Βουλή όπως και δεν θα εμφανιστώ ποτέ χωρίς γραβάτα όταν θα εκπροσωπήσω επίσημα τη χώρα. (…) Όταν εκπροσωπώ τη χώρα οφείλω να είμαι όπως περιμένουν να είμαι, όχι οι Έλληνες πολίτες, αλλά οι ξένοι συνομιλητές μου τον Έλληνα πρωθυπουργό. Και αυτό για μένα είναι κάτι που είναι παντελώς αδιαπραγμάτευτο. Πιστεύω όπως ξέρετε στο πρωτόκολλο»

Και αυτή δεν ήταν η μόνη του συνέντευξη όπου διαφήμιζε τη γραβάτα του λες και ήταν κάτι ουσιαστικό στην πολιτική αντιπαράθεση.

Βεβαίως όπως αποδεικνύεται τώρα  αυτό ήταν μια προσπάθεια αντιπερισπασμού του κοινού και των ψηφοφόρων από τα θέμα της ειδησεογραφίας και μια επίκληση στα μικροαστικά και αστικά αντανακλαστικά.

Τίποτα περισσότερο. Με πολλή υποκρισία από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Να υποθέσουμε πως στην υπερδύναμη που λέγεται Κίνα και που συμπύκνωσε το ταξίδι του δεν ήθελε αφαιρώντας την γραβάτα και βάζοντας αθλητικά παπούτσια να προβάλλει τους οικοδεσπότες. Εξάλλου μετά την έβαλε τη γραβάτα…

Εκτός κι αν αρχικά το έβλεπε απλά ως τουριστικό προορισμό, τουλάχιστον πριν συναντήσει τον πρωθυπουργό Li Qiang της υπερδύναμης!

Διαβάστε επίσης: Χωρίς γραβάτα και ανέμελος στην Κίνα ο Μητσοτάκης – Ποιανού στιλ υιοθετεί;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter