Όταν ο Μητσοτάκης κατάπιε τη γλώσσα του (Video)

Όταν ο Μητσοτάκης κατάπιε τη γλώσσα του (Video)

Ανάμεσα στον αυτοθαυμασμό, την παραπληροφόρηση και τα ψέματα, μέσα σε ένα στημένο σκηνικό προπαγάνδας ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε και τη στιγμή που κατάπιε τη γλώσσα του, που δεν ήξερε που πατάει και που βρίσκεται.

Ήταν όταν η δημοσιογράφος Βίκυ Σαμαρά του έκανε την καυτή ερώτηση που προφανώς… δεν περίμενε:

«Κύριε πρόεδρε, ο κ. Τσίρπας σας κατηγόρησε ότι όχι μόνον κρατήσατε αλλά αναβαθμίσατε πρόσωπα που εκείνος εξεδίωξε από την Πυροσβεστική μετά το Μάτι. Πως απαντάτε σε αυτή την κριτική; », εισπράττοντας την πρώτη αμηχανία του Κυριάκου Μητσοτάκη που κάνει τον ανήξερο προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο:

«Δεν ξέρω σε ποιον αναφέρεστε», απαντά, ίσως για να σκεφτεί, ίσως για να μην «καρφωθεί» γνωρίζοντας πολύ καλά για ποιο πράγμα ρωτούσε η δημοσιογράφος.

Εκείνη του απαντά με ονόματα:

«Στον κ. Κολοκούρη και στον κ. Τσουβάλα»

Και τότε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μασάει τα λόγια του, δεν απαντά στην ουσία, ψελλίζει κάτι για να φανεί ως απάντηση σε όσους δεν ξέρουν:

«Ο αρχηγός της Αστυνομίας εξ όσων γνωρίζω είχε γίνει υπαρχηγός επί εποχής ΣΥΡΙΖΑ και στη συνέχεια ακολουθώντας τη φυσική επετηρίδα έγινε αρχηγός. Φαντάζομαι αν ήξερε κάτι ο κ. Τσίπρας δεν θα είχε προχωρήσει σε αυτή την επιλογή».

Ο κ. Μητσοτάκης γνωρίζει πολύ καλά πως λέει ψέματα ή αν προτιμάτε πως κρύβεται!

Γιατί κράτησε στην Πυροσβεστική τον Στέφανο Κολοκούρη, αυτόν που προεκλογικά θεωρούσε εμπλεκόμενο στην κακή αντιμετώπιση στο Μάτι και γιατί διόρισε (ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τον είχε αποστρατεύσει) σε ανώτατη θέση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τον Κωνσταντίνο Τσουβάλα;

Και για να τα φρεσκάρουμε στον κ. Μητσοτάκη:

Επί Αλέξη Τσίπρα ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας αποστρατεύθηκε από την Αστυνομία διότι θεωρήθηκε από όλους ότι έχει ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης για το Μάτι. Ο ίδιος δήλωνε «υπερήφανος για τις υπηρεσίες της Αστυνομίας στο Μάτι». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος έκανε σημαία του προεκλογικού αγώνα την αποτυχία αντίδρασης στο Μάτι, ένα χρόνο μετά τον διόρισε και τον έκανε πολιτικό προϊστάμενο της αστυνομίας ως γεν. γραμματέα ΠΡΟΠΟ

Όσο για τον Στέφανο Κολοκούρη – τότε αρχηγό της ΕΜΑΚ, ο ανακριτής, Θανάσης Μαρνέρης, είχε ζητήσει τη συμπληρωματική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, έντεκα αξιωματικών της Πυροσβεστικής για την τραγωδία στο Μάτι το 2018, μεταξύ των οποίων και του Στέφανου Κολοκούρη..

Έγινε αρχηγός της πυροσβεστικής και στη συνέχεια διατηρήθηκε στη θέση του από την νυν κυβέρνηση. Αναρωτιέται κανείς γιατί…

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter